Stire

Colaborare culturală (şi) pe anul 2009 ?ntre Arad şi Pecs

09.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Consilierii din Comisia de cultură a CLM şi şefii instituţiilor de cultură din Arad se vor deplasa în zilele de 26 şi 27 septembrie la Pecs, în Ungaria, unde se vor întâlni cu omologii lor. Scopul vizitei este stabilirea programului de colaborare între consiliile locale şi instituţii pe anul 2009. „Aradul este înfrăţit cu localitatea Pecs şi organizează foarte multe acţiuni culturale împreună. Vom mai discuta şi despre posibilele colaborări pe anul 2010, pentru că, din 2010, localitatea Pecs va fi  capitală culturală europeană. Şi atunci vom organiza acţiuni la Pecs pentru ca Aradul să fie şi mai cunoscut”, ne-a declarat Levente Bognar – viceprimar al Aradului.

Consilierii vor mai participa şi la schimburi de experinţă în ceea ce priveşte strategia culturală, dar şi păstrarea patrimoniului cultural.

Potrivit viceprimarului Bognar, anul acesta, Aradul, împreună cu oraşul Pecs, au desfăşurat un program destul de bogat. „Teatrul din Arad a fost deja la Pecs, iar în octombrie vine la Arad teattrul de la Pecs. Mai au loc şi schimburi de experienţă între şcoli. Şcoala Generală nr. 21 din municipiu este înfrăţită cu două şcoli din Pecs”, ne-a mai spus Levente Bognar.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro