Stire

Fotbal ? Cupa Rom?niei - Calificare cu titularii

10.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Titularii „Bătrânei Doamne” au obţinut o calificare muncită în turul al cincilea al Cupei României, la capătul unui meci destul de complicat împotriva sebişenilor lui Dan Oprescu. Utiştii au avut meritul de a fi mai pragmatici în momentele cheie ale partidei, dar şi-au valorificat şi jocul bun de posesie impus de Ionuţ Chirilă. Totuşi, în defensivă, „alb-roşii” au lăsat din nou multe „găuri”, însă, spre norocul lor, gazdele au fost copleşite de miza partidei şi au ratat din poziţii excelente. Penalty-ul irosit de Jurcă, în minutul 66 şi transversala ţintită de Huţanu, în prelungiri, stau mărturie acestui fapt.

„Bancarii” au început tare meciul, i-au dat câte ceva de lucru lui Huţan, dar UTA a marcat la prima ocazie ivită. Balonul a circulat şnur pe traseul Ibeh - Roszel - Mircea Gheorghe, iar acesta din urmă a trimis un şut la colţul lung, din 14 metri, fără speranţe pentru Merşca. Era minutul 11 şi „textiliştii” îşi arătau deja colţii. A urmat, o perioadă de joc favorabilă gazdelor, însă Sebastian Huţan nu a avut cu adevărat emoţii. De abia după minutul 30, UTA a reapărut în atac, însă Ibeh şi Roszel nu au fost destul de precişi în faţa porţii adverse. Repriza s-a încheiat cu o pătrundere în careu a lui Alin Mihai, care a preferat, însă, o pasă inutilă spre Huţanu în locul unui şut.

Gazdele au revenit mult mai montate de la cabine şi după ce Merşca îi refuză lui Bălan golul doi, Naţionalul a egalat situaţia de pe tabelă. Melinte l-a tras în careu pe Gâlcă, iar penalty-ul rezultat a fost transformat cu precizie de Raul Jurcă: 1-1 (min. 55). UTA nu a acuzat şocul şi după numai două minute a revenit din nou la conducere. Ibeh l-a driblat din preluare pe Adi Lengyel şi a tras cu dreptul în vinclu. Sebişenii nu au dezarmat şi în minutul 66 au obţinut o nouă lovitură de pedeapsă, Buican comiţând henţ în careu. Acelaşi Jurcă a tras puternic, dar balonul a lovit bara şi a fost respins de apărarea „textilistă”. Scăpaţi basma curată, elevii lui Ionuţ Chirilă au fost cerebrali şi au controlat partida din punct de vedere tactic. Mai mult, în minutul 79, Lucian Todea a prins un voleu de zile mari de la 23 de metri şi a adus liniştea în tabara utiştilor. Apăsând pe accelerator, Naţional Sebiş a obţinut în cele din urmă golul rămânerii în „ecuaţia” calificării, însă acesta a venit prea târziu. Oprescu a fructificat o pasă în careu a lui Alin Mihai, iar la 2-3 „bancarii” sperau. Şi, oamenii lui Oprescu, au fost la un pas să ducă partida în prelungiri, dar Huţanu a trimis numai în transversală o pasă în faţa porţii. 

Marţi, ora 16,30, stadion „Naţional” din Sebiş, gazon acceptabil, vreme călduroasă, spectatori 300.

Sebiş: Merşca – Crişan (53 Oprescu), A. Lengyel, Jurcă, Lăcătuş (49 Pleşescu) – Fl. Gâlcă, Bulzan, Porumboiu, Huţanu - A. Mihai, Cozea (46 Burian). Pe bancă: Marinca - Feieş, Verişan, Ponta.

UTA: Huţan – Turcuş, Toc, Buican, Melinte – Ilin, C. Todea (68 L. Todea), Bălan, M. Gheorghe – Ibeh, Roszel (53 M. Ilie, 91 Ir. Dumitru). Pe bancă: Ciornei - Puie, Drida, Gavrilă.

Arbitri: Gabriel Mocean (Câmpia Turzii) – Horea Bochiş (Dej), Monica Rigo (Cluj). Observator FRF: Grigore Macavei

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro