Stire

Din cauza unui joc de biliard, Un minor a devenit criminal

23.09.2008 ⋅ 0 comentarii

O întâmplare banală avea să-i schimbe radical viaţa. E vorba despre un tânăr de numai  17 ani din Ususău, care în puţinele momente de destindere pe care şi le permite, a ajuns, apărându-se, să ucidă un om. Că e vorba despre destin sau despre ghinion...

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din satul Dorgoş aparţinător comunei Ususău, s-a stins după ce acum trei luni de zile o piatră aruncată asupra sa l-a băgat în comă. Agresorul este un băiat de numai 17 ani, ce, dintr-o întâmplare cel puţin banală va ajunge să îşi petreacă ani buni după gratii.

În noaptea dintre 19 şi 20 iunie a.c., victima, bărbatul de 50 de ani, se afla alături de fiul său într-un bar din Dorgoş, urmărind la o bere un meci de fotbal. În acelaşi local se afla şi D.R., în vârstă de 17 ani, care a ieşit cu nişte prieteni să joace biliard. Întâmplarea făcuse ca televizorul să fie amplasat lângă masa de biliard, astfel că de fiecare dată când cei implicaţi în joc trebuiau să lovească bila se poziţionau exact în faţa televizorului. Acest fapt l-a enervat la culme pe bătrân, iar cel luat în vizor a fost D.R. După mai multe înjurături şi ameninţări adresate tânărului de numai 17 ani, după încheierea meciului, victima şi fiul său au ieşit din bar, cu intenţia de a-l aştepta pe agresor să-i dea o învăţătură de minte.

Băiatul ştia ce îl aşteaptă şi a refuzat să iasă din bar până când ospătarul a închis localul şi l-a rugat să plece. La ieşire, îl aşteptau victima şi fiul său, porniţi pe harţă. Dacă în primă instanţă cei trei au început să se certe, fiul bărbatului de 50 de ani a încercat să-l împace cumva pe tatăl său, care era puţin ameţit de la berile băute, însă fără nici un rezultat. Conflictul s-a aprins mai tare, iar băiatul de 17 ani, speriat, a luat-o la fugă.

Victima nu s-a lăsat mai prejos şi a pornit şi el după băiat, cu intenţia de a-l bate. După mai multe minute de alergătură, văzând că nu mai scapă nicicum de bărbatul de 50 de ani, D.R. a ridicat o piatră şi a aruncat-o în direcţia bărbatului. Piatra a ajuns exact în capul urmăritorului, iar lovitura i-a fost fatală. În acel moment, bărbatul a intrat în comă şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Timiş, unde, după exact trei luni de la incident, şi-a dat duhul.

Două familii sunt distruse, iar viitorul tânărului de 17 ani este pus în pericol. Însă D.R. nu a fost niciodată un băiat scandalagiu, care să caute scandal sau să se implice în certuri, ci mai degarbă un om muncitor, care a crescut într-o familie numeroasă ce se ocupă cu creşterea animalelor. În urmă cu aproximativ un an şi jumătate, tatăl băiatului a decedat, lăsându-l pe caesta în grija mamei şi a celorlalţi fraţi. Mama băiatului, când a venit poliţia din sat să îi anunţe că acesta este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte, a intrat într-o stare de şoc, din care cu greu îşi va mai reveni.

D.R. este cercetat pentru fapta sa în libertate, şi numai mila lui Dumnezeu îl mai poate salva de la a fi închis pentru mulţi ani de acum încolo.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro