Stire

Peste 4.000 de firme se bat pentru top

24.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Camera de Comerţ  Industrie şi Agricultură Arad a început pregătirile pentru a XV-a ediţie a Topului Firmelor. În acest an criteriile de alegere a firmelor de TOP au suferit câteva modificări. Preşedintele CCIA s-a arătat nemulţumit de  intenţia altor instituţii  de a organiza un top asemănător cu al Camerei.

„Organizarea unui top nu este o joacă. Există unele companii care întocmesc tot felul de clasamente regionale, topuri alcătuite pe criterii total diferite de cele folosite de C.C.I.A. De exemplu ei clasează o firmă pe locul întâi însă la topul nostru ea nu îndeplineşte criteriile şi se află pe un loc secund. Atunci normal că se crează discuţii.  Propun pentru organizarea acestui top stabilirea unor criterii la nivel naţional şi îngheţarea acestora”, afirmă Nicolae Băcanu. 

Topul Firmelor se organizează în acest an în data de 30 octombrie. Conform celor declarate de către Violeta Mureşan-Diaconescu, managerul proiectului, această manifestare a devenit deja o tradiţie în viaţa comunităţii de afaceri locale, destinată promovării şi evidenţierii societăţilor comerciale cu rezultate economice remarcabile în anul financiar anterior.

Modificările ediţiei

Anul acesta în cadrul metodologiei de realizare a Topului sunt prevăzute şase domenii de activitate: cercetare - dezvoltare şi high-tech; industrie; agricultură, pescuit, piscicultură; construcţii; servicii şi comerţ, export, turism. Anul acesta clasamentul pentru valoarea exporturilor a fost pus la dispoziţie de către Camera de Comerţ a României direct de la Autoritatea Naţională a Vămilor prin declaraţiile de export, şi nu de la Institutul Naţional de Statistică.  De asemenea, în cadrul Topului sunt admise doar firmele care îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii: sunt SA (societate pe acţiuni), SRL (societate cu răspundere limitată), SNC (societate în nume colectiv), SCS (societate în comandită simplă), SCA (societate în comandită pe acţiuni), OC (organizaţii cooperatiste), SC (societăţi cooperative), INDC (institute naţionale de cercetare-dezvoltare); nu au plăţi  restante la bugetele publice până la 31 decembrie 2007 şi  au un număr mediu de salariaţi, declarat în situaţiile financiare pentru anul 2007 mai mare sau egal cu 1. Ca o noutate, anul acesta au fost introduse şi societăţile bancare şi de intermedieri  financiare, societăţile de asigurare  şi reasigurare, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile al căror obiect de activitate constă în jocuri de noroc şi pariuri. De asemenea, firmele mai pot primi şi bonificaţii de câte 10%.

Peste 9.000 de firme eliminate

În Arad la ora actuală există 18.417 firme care au depus bilanţul, din care 14.513 firme au reuşit să intre în top. Dintre acestea, 9.692 firme au fost eliminate, iar 4.821 firme au îndeplinit condiţiile Topului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/