Stire

Judecătorul Lazăr, coleg de celulă cu ?victima? sa

26.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Judecătorul arădean Ioan Lazăr, judecat în stare de arest pentru corupţie, este încarcerat la Penitenciarul Giurgiu în aceeaşi celulă cu un om condamnat chiar de el!

Astfel, familia magistratului solicită Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) mutarea sa de la penitenciarul Giurgiu, unde este încarcerat în prezent, la penitenciarul Rahova.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că membrii familiei judecătorului au înaintat cererea către ANP pe 12 septembrie. „Din spusele lui, în celulă a întâlnit un om care a fost condamnat chiar de el, astfel că îi este teamă pentru siguranţa lui”, au precizat pentru Mediafax sursele citate.

Un alt motiv invocat în solicitarea de transfer a judecătorului a fost acela de a-şi pregăti mai bine apărarea. În cerere se arată că dacă Lazăr ar fi transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, avocaţii acestuia ar putea lua legătura cu clientul lor mult mai uşor şi astfel s-ar asigura mai bine pregătirea apărării.

De altfel, familia aminteşte în cerere şi de faptul că, odată Lazăr mutat în Bucureşti, s-ar elimina în parte cheltuielile de transport.

În 15 septembrie, judecătorii instanţei supreme care dezbat dosarul magistratului arădean au respins excepţiile invocate la începutul procesului de avocaţii acestuia, precum şi o solicitare de înlocuire a măsurii arestului cu o măsură preventivă mai puţin dură precum interdicţia de a nu părăsi localitatea sau ţara.

Împotriva soluţiei din 15 septembrie, Ioan Lazăr a declarat recurs, care urmează să fie tranşat de completul de nouă judecători ai aceleiaşi instanţe, în 29 septembrie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro