Stire

Atenţie la trichineloză!

29.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Publice fac un apel către populaţie pentru verificarea cărnii de porc în cabinetele autorizate, deoarece tot mai multe focare   de trichineloză au fost raportate în ţară.  În comunicatul postat pe site-ul ministerului, specialiştii recomandă controlul trichineloscopic al cărnii de porc sacrificat în gospodăria proprie sau de vânat, achiziţionarea cărnii numai din centre comerciale specializate sau renunţarea la obiceiuri culinare riscante, precum consumul de carne şi preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic. „Atenţionăm populaţia că procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele. Recomandăm persoanelor care au consumat carne neexaminată trichineloscopic şi care prezintă simptomele menţionate să se prezinte la medic“, se arată în comunicat.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/