Stire

Tinerele dispar de acasă... din dragoste

04.10.2008 ⋅ 0 comentarii

„Dragostea bat-o norocul”, face victime în  rândul tinerelor arădene, şi nu numai, care   dispar din sânul familiei fără nici o explicaţie doar pentru a fi alături de aşa-zisa „jumătate”, punând pe jar lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Deşi în fiecare zi, cel puţin o persoană intră şi alta iese din rândul celor dispărute, anchetatorii se confruntă cu cazuri aparent banale, însă care le dau mari bătăi de cap până a constata cu stupoare că de fapt persoana dată dispărută a ales să părăsească familia de bunăvoie fără ca nici măcar să  se gândească că astfel pune pe jar o întreagă echipă din cadrul IPJ-ului Arad, dar şi membri ai familiei.

Aproape 40 de persoane apar în momentul de faţă în evidenţele Inspectoratului Poliţiei Judeţean Arad ca fiind date dispărute iar până în prezent, de la începutul anului, nu s-au înregistrat decât patru decese dintre acestea. Surprinzător, doar cca. 25% sunt bolnavii mintali. Anchetatorii susţin    că numărul persoanelor bolnave mintal care sunt date dispărute nu este în creştere vis a vis de anii precedenţi, doar în anumite perioade ale anului, cum ar fi primăvara şi toamna. Principalul motiv rămâne însă necunoscut.

Motivele invocate de persoanele care sunt dispărute de la domiciliu şi depistate ulterior de către poliţişti, constituie o paletă largă. Problemele în dragoste sunt şi rămân în continuare principalul motiv pentru tinerele fete arădence care sub pretextul unei frumoase poveşti de dragoste, cu care părinţii nu sunt de acord, se fac dispărute. Aşa sună şi povestea unei tinere din Arad care este deja o „rutină” pentru poliţiştii arădeni. Minora părăseşte frecvent, peste noapte, domiciliul, fără a da nici un fel de explicaţie părinţilor. Este găsită mereu în scurt timp de către anchetatori, însă pentru că aceasta ştie că nimeni nu are ce să îi facă, continuă să procedeze la fel. Tatăl fetei se prezintă des la ofiţerul de serviciu pentru a-şi da odrasla dispărută, motivându-şi probabil prin acest gest, proasta educaţie oferită fetei.

Astfel, într-o altă paletă de motive, pe care o putem numi „neglijenţa părinţilor”, aflăm despre cazul unui adolescent în vârstă de doar 15 ani, Mantu Cârpaci, din Şiria, care se vrea a fi „călător de mic”. Acesta dispare şi el frecvent de la domiciliu, fiind găsit de anchetatori  ba prin Bucureşti, ba prin Braşov. De ce merge atât de departe? E simplu. Pentru că îi place să călătorească cu trenul.

Din experienţele IPJ-ului Arad aflăm că există şi persoane care sunt date dispărute abia după vreo 10 ani sau chiar mai mult, când alţi membri ai familiei se lovesc de vreo moştenire şi nu pot să intre în posesia ei. Din păcate, anchetatorii nu prea mai pot face nimic în aceste cazuri pentru că semnalmentele persoanei în momentul dispariţiei... nu mai există.

Deşi şocant numărul persoanelor date dispărute pe raza judeţului Arad, fiecare poveste ascunde o realitate mai mult sau mai puţin interesantă, care rămâne de descoperit în final anchetatorilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/