Stire

Verificarea conservelor de legume

27.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Se ştie că toamna dă startul acţiunilor de pregătire a conservelor de legume. În acest sens, în cursul lunii septembrie, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat respectarea prevederilor legale privind calitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate la comercializarea oţetului şi condimentelor.

Aradul nu face parte dintre judeţele în care s-au descoperit abateri grave, însă şi aici inspectorii OJPC au găsit câteva nereguli. Printre acestea se numără comercializarea de oţet şi condimente în ambalaje neetanşe şi murdare sau comercializarea de condimente cu data durabilităţii minimale expirată. S-au mai descoperit ambalaje cu etichete deteriorate, permiţând dezlipirea cu uşurinţă la oţetul de nouă grade. Exprimarea concentraţiei în grade acetice şi nu în grame acid acetic/litru (g/l) produs aşa cum se prevede în Ordinul nr. 232/ 313/ 130/ 2003 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea şi prezentarea oţetului şi a acidului acetic de calitate alimentară. Inspectorii OJPC îndeamnă cumpărătorii să  acorde o atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului cu privire la etanşeitatea acestuia; să refuze produsele pentru care au îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare. De asemenea, la cumpărarea produselor alimentare şi implicit a oţetului şi condimentelor, să solicite şi să păstreze bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, se doreşte reclamarea calităţii unui produs. Trebuie evitat cumpărarea oţetului şi condimentelor din locuri neautorizate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/