Stire

Miercuri, zi de duminică

27.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Sunt cel mai optimist om viu, noaptea îmi invadează visul grupuri compacte de îngeri rozalii făcându-mă să zâmbesc prin somn ca pruncii de ţâţă, izbesc de toţi pereţii mucegaiul gândului rău şi construiesc idei solid înfipte în realitate. Ziua de duminică (de-ar fi în fiecare sâmbătă) am privit cerul jenant de albastru, mi-am sigilat ferestrele temeinic pentru a nu mă infesta cu atât de mult cer frumos şi să mi-o iau în cap, apoi m-am plimbat, cu umbra după mine, ca o râie, prin cetăţile Orientului şi-am degustat braga, acest lichid inventat de Ali-Baba, întru ciuda celor pe care i-a jefuit în mod constant, insistent şi democratic. Miercuri va fi iar duminică, iar eu cel mai infantil dintre maturi.

Acest weekend ce tocmai se trecu a adus pentru microbiştii arădeni clipe de bucurie şi de reală satisfacţie. Atât ACU cât şi „Lady UTA” au venit victorioase din deplasare, fiecare dintre ele chelfănind echipe cu veleităţi de lider şi cu gând de promovare. Dacă echipa din Aradul Nou s-a impus cu un gol în plus (putea fi cu două, dar timişorenii au primit cadou de la arbitri un gol gratuit, fals şi cu ghebă în spinare), „Lady UTA a venit acasă cu un scor care nu pune la îndoială valoarea echipei şi a jucătorilor ei.

După cum spunea doamna fotbalului românesc, Gheorghiţa Onu, gheaţa s-a spart  în curtea lor  şi echipa şi-a dat drumul. Se pare că ACU a avut nevoie de echipe tari, cu pretenţii, pentru a juca cu adevărat fotbal. E prematur să afirm ritos, doar după două etape de când e la cârmă, dar cred că şi Costel Bogoşel are partea lui „de vină” pentru aceste succese. Vom vedea miercuri, când formaţia sa o va întâlni pe Dacia Mioveni, şi aceasta căţărată în fruntea clasamentului. De va fi să fie o victorie (şi de ce să nu fie?), că după cum s-a văzut, poate, Bogoşel va intra în tagma antrenorilor buni ai Aradului. Dumnezeu să-i ajute!

„Lady UTA” s-a întors de la Petroşani nu numai cu o victorie clară, ci şi cu un moral ascendent. „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a câştigat acest meci nu numai în mod evident, ci şi cu glorie, practicând un joc frumos şi  pragmatic, totodată. Cum au jucat pe posturi fotbaliştii, citiţi prin cronici. Eu vreau să subliniez în aceste rânduri, doar aportul efectiv al tânărului Alin Ilin, care dovedeşte o bună cunoaştere a balonului, devenind parcă din ce în ce mai bun, mai util echipei.

Miercuri, vine pe arena din Piaţa UTA echipa din Râmnicu Vâlcea. Aflată şi ea în susul clasamentului, aceasta soseşte la Arad cu gânduri măreţe. Aflată cu moralul la înălţime, „Lady UTA„ nu-şi pune probleme prea mari, cu toate absenţele din lot. Singura variantă este victoria, UTA  nemailăsând să-i scape printre degete vreun punct.

Miercuri, va fi sărbătoare pentru microbiştii arădeni. Deci, va fi duminică.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Petre Don ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro