Stire

Colţul lui Bebiţu! Coşmar pe DN7

28.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Poţi fi cel mai cuvios om din lume, dar de vrei să ajungi la Arad ori Deva via DN7 ajungi să sudui de toţi dumnezeii, iar odată ajuns la destinaţie să intri în primul birt să te apuci să bei iar apoi să faci scandal, doar îţi mai răcoreşti nervii. Şi asta pentru că datorită lucrărilor de reabilitare a carosabilului, traficul a devenit pur şi simplu apocaliptic. Rută aflată la intrarea în ţară,  DN7  a fost întotdeauna unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România, şi de ce nu şi unul dintre cele mai periculoase, numărul mare de morţi în accidente rutiere fiind dovada clară a dificultăţii acestui traseu.

Faptul că datorită alegerilor se repară drumul este absolut remarcabil şi ne face să visăm ce schimbări în bine ar fi în ţară dacă am avea parte barem vreo zece ani consecutivi de joacă de-a votarea, nu-i nici o problemă că s-au hotărât pe ultima sută de metri să asfalteze, ba din contră, toată stima că se face ceva. Baiul nu-i ăsta, problema este că cei puşi să gestioneze fluidizarea traficului te fac să o iei pe arătură, şi nu pe arătura de la Păuliş, ci pe cea a nebuniei. În viziunea celor care opresc circulaţia datorită lucrărilor, să opreşti timp de aproximativ o oră circulaţia pe o parte şi tot atât pe cealaltă parte ora viitoare, este soluţia perfectă de trafic. Asta în mintea lor, probabil. Pentru că odată ce ai dat drumul unei coloane întinse pe mai mulţi kilometri, în care se găsesc sute de şoferi nervoşi şi aflaţi în criză de timp, începe o goană nebună al cărei rezultat este de cele mai multe ori un accident rutier. Aşa că angajaţii firmei ce face lucrarea ar face bine să găsească soluţii pentru a preîntâmpina aceste tragice evenimente, iar dacă nu sunt în stare, să angajeze profesionişti care să rezolve această gravă problemă de trafic, pentru că să opreşti câte o oră circulaţia pe fiecare sens nu este o soluţie. În momentul de faţă sunt două opriri pe fiecare sens, aşa că dacă ai un dram de ghinion poţi adăuga cu succes două ore în plus unui drum spre Arad. Ce explicaţii ar fi la aceste întârzieri de domeniul fantasticului ?!

Una ar fi faptul că cei angajaţi să se ocupe de partea de trafic fiind vajnicii urmaşi ai lui Ştefan cel Mare, timpul trece mai molcom pentru ei, aşa că cele 15-20 de minute cât ar fi suficientă oprirea pe un sens a circulaţiei, devine o oră. Sau chiar mai mult...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro