Stire

Contracte de peste 70 de milioane de lei pentru Arad

28.10.2008 ⋅ 0 comentarii

* Undă verde pentru drumul Juliţa-Mădrigeşti şi Centura de Sud a Ineului

Primele contracte de finanţare din regiunea Vest, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, au fost semnate în sala de consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest). Cinci proiecte au primit „undă verde”, dintre care două pentru judeţul Arad. Unul dintre acestea vizează construirea drumului „Centura Sud Ineu”, în valoare totală de 16.949.545 RON, depus de către Consiliul Local Ineu. Al doilea proiect se referă la „Modernizarea tronsonului Juliţa-Mădrigeşti, component al traseului turistic E 68 Moneasa”, a fost depus de către Consiliul Judeţean Arad şi se ridică la o valoare totală de 56.324.534 RON.

Semnarea contractelor de finanţare s-a făcut în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely. „Anul trecut a fost anul negocierilor. Anul acesta este anul finanţărilor. Acest proiect operaţional regional, care a pornit cu dreptul,  înseamnă un management bun al dezvoltării proiectelor. De săptămâna viitoare, începe derularea proiectelor pe această axă. Până la sfârşitul anului doresc să închei contracte şi cu întreprinderile mici şi mijlocii. Există aproximativ 530 de proiecte, în valoare totală de 800 de milioane de euro”, a declarat ministrul Borbely.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a declarat extrem de mulţumit că proiectele au ajuns să dispună de finanţare: „Sunt primele proiecte aprobate şi semnate în cadrul Programului Operaţional Rergional. Mă bucur că Aradul dovedeşte faptul că dispune de oameni profesionişti, care au ştiut şi ştiu să întocmească proiecte, astfel încât aceastea să se transforme în realitate”.

Promotorul acestor investiţii, Iosif Matula, a completat: „Este o realizare faptul că am ajuns în acest punct al finanţării concrete a două obiective foarte importante pentru judeţul Arad. Faptul că aceste proiecte au fost continuate de Nicolae Ioţcu, actualul preşedinte, arată clar modul nostru de lucru în echipă!”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro