Stire

Se face lumină ?n cazul masacrului de pe DN7

28.10.2008 ⋅ 0 comentarii

„Despădurirea” de care a suferit DN7, la ieşirea spre localitatea Vladimirescu, îşi găseşte, într-un final, explicaţia. Pentru a se putea construi ieşirea pe drumul naţional din parcarea unuia dintre hipermarketurile Aradului, încă în construcţie, zeci de copaci de pe marginea drumului au fost pur şi simplu dezrădăcinaţi.

Fără a avea un acord de mediu care să conţină şi tăierea copacilor ce deranjau proiectul de construcţie, muncitorii au trecut cu utilajele peste acei arbori, ce fac parte din domeniul public şi sunt în grija Administraţiei Drumurilor Naţionale Române.

O astfel de acţiune necesită numeroase avize şi acorduri de mediu, eliberate ori de Agenţia pentru Protecţia Mediului ori Garda de Mediu din Arad. Bineînţeles, o simplă autorizaţie din partea Administraţiei Drumurilor Naţionale Române (ADNR) ar fi fost de ajuns.  Într-adevăr, şantierul viitorului hipermarket are autorizaţia de mediu, eliberată de Agenţia pentru Protecţia Mediului, însă ceea ce e mai important lipseşte. Nicăieri nu este prevăzută tăierea acelor arbori.

Astfel, acţiunea tăierii copacilor a fost găsită, până la urmă, ilegală, neexistând un aviz din partea celor trei instituţii de mediu, pentru înlăturarea arborilor. „Am mai avut o intervenţie în teritoriu asupra problemei copacilor tăiaţi. Nu am putut elibera nici o amendă, pentru că din punctul nostru de vedere, au toate autorizaţiile în ordine, iar arborii tăiaţi aparţin de ADNR. Cu toate acestea, am convocat reprezentanţii acestei administraţii pentru  a sesiza la faţa locului problema. Ne-am reîntors, pentru a cerceta în atenţie avizele pe care constructorii le deţin şi le-am atras atenţia că nu au totul în ordine. Astfel, le-am reamintit că pentru proiectul în derulare, trebuie să aibă în vedere şi respectarea spaţiilor verzi”, a declarat Attila Szekely, inspector general al Gărzii de Mediu Arad.

Cazul se va finaliza după întâlnirea constructorilor cu reprezentaţii Administraţiei Drumurilor Naţionale Române.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro