Stire

Majorarea salariilor ?n ?nvăţăm?nt se lasă cu proteste - Liderii Sanitas ameninţă cu grevă generală

28.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Impulsionaţi de promulgarea legii de majorare a salariilor profesorilor, liderii Sanitas îşi susţin în continuare, „sus şi tare“, punctele de vedere, ameninţând cu proteste dacă salariile nu le vor fi majorate cu 50%. Înverşunaţi din pricina lipsei de la negocieri a ministrului, aceştia cer fapte concrete, altfel vor demara o grevă generală.

Printre solicitările sindicaliştilor se mai numără şi majorarea bugetului alocat Sănătăţii pe 2009, acordarea unei prime de vacanţă şi asigurarea resurselor bugetare pentru atribuirea tuturor drepturilor salariale în trimestrul IV din 2008. După termene limită şi ameninţări repetate, a fost stabilită ca dată de negociere 3 noiembrie, în caz contrar nesoluţionării cerinţelor, sindicaliştii Sanitas urmând să protesteze. „În cadrul congresului, am stabilit că Biroul Executiv va purta negocieri cu Guvernul pe data stabilită de 3 noiembrie, dată la care am dori să parafăm majorarea de salariu  solicitată. Dacă până în data de 3 noiembrie  nu vom vedea lucruri concrete, vom purcede la un miting în Capitală. Dacă se va ajunge la acest proces, mitingul va fi uşor decalat pe data de 4 noiembrie, pentru că de la decizie şi până la plecare propriu-zisă e o chestiune de o zi-două în plus. Am pornit deja un referendum pentru adunarea semnăturilor pentru cazul în care va fi nevoie să ne mobilizăm. Am luat hotărârea de a lupta pentru drepturile noastre pe care e normal să le primim, având în vedere că, colegii noştri, cadrele didactice, au avut câştig de cauză“, a declarat Delia Donca, lider sindicat Sanitas.

Dacă sindicaliştii Sanitas îşi cer drepturile, Guvernul se pregăteşte să amâne intrarea în vigoare a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro