Stire

Sute de clădiri şi terenuri, expropriate pentru construcţia autostrăzii

05.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Peste 200 de clădiri şi terenuri vor trebui expropriate pentru construirea Autostrăzii Arad-Nădlac. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN), printr-un studiu de fezabilitate, au fost identificate 210 imobile care vor fi afectate de obiectivul de investiţii. Printre instituţiile care vor fi afectate de trecerea unor construcţii sau terenuri în proprietatea statului, pentru nevoi de interes public, se află şi Primăria Semlac, Primăria Arad, Ministerul Mediului, Agenţia Domeniilor Statului şi SC Agricola Investment SRL.

Pentru obţinerea aprobării în vederea încheierii unor contracte de asistenţă şi reprezentare juridică, reprezentanţii CNADN au întocmit documentele pe care trebuie să le înainteze către Consiliul de Administrare al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România. Apoi, după obţinerea aprobării, va fi organizată o licitaţie.

În vizita sa la Arad, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că finanţarea autostrăzii va fi semnată la începutul anului viitor, urmând ca după aceea să demareze lucrările la aceasta, însă pe tronsonul Arad-Timişoara.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro