Sancţiuni de 11.000 lei ?n unităţile agro?alimentare
05.11.2008 ⋅ 0 comentarii
În perioada 24 – 30 octombrie, s-au desfăşurat o serie de controale în unităţile cu profil alimentar ale inspectorilor Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar–Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Arad.
Unităţile vizate au fost cele de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, produsele de patiserie, unităţile de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţile de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor din sectorul non-animal.
Inspectorii sanitari au avut în vedere respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionarea unităţilor, dar şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, în special depozitarea legumelor şi a fructelor. Aceştia au mai avut în vedere evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării şi verificarea trasabilităţii produselor.
În urma controalelor s-au constatat nerespectarea condiţiilor generale de întreţinere a unităţii, a condiţiilor de igienă şi spaţiul de depozitare şi prelucrare, lipsa documentelor şi manipulare neigienică a produselor alimentare, soldate în municipiu cu trei sancţiuni în valoare de 11.000 lei.
Sursa: Glasul Aradului
Autor: Roxana Rusu ⋅