Stire

Primarii şi-au pregătit utilajele şi materialele antiderapante pentru iarnă

06.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Cu toate că în ultima perioadă, temperaturile au fost neobişnuit de ridicate pentru sezonul de toamnă, meteorologii au anunţat că nu mai este mult până când vom avea parte de vreme rece şi ninsori abundente. Astfel că primarii din judeţ trebuie să fie pregătiţi cu utilajele şi     materialele antiderapante necesare pentru intervenţii.

Din declaraţiile câtorva dintre edilii şefi ai localităţilor din judeţul nostru, iarna poate să vină, pentru că toţi spun că s-au pus în gardă, având la dispoziţie toate cele necesare, în cazul în care ninsorile le vor da bătăi de cap.

Gheorghe Burdan, primar Chişineu-Criş: „Cu toate că încă este timp frumos afară, noi ne-am pregătit pentru intervenţii în caz de căderi de zăpadă. Avem utilajele noastre  proprii, ale primăriei, două pluguri, două tractoare. Avem 100 de tone de nisip. În caz că vom avea nevoie de mai multă, avem două firme private în localitate, de unde putem achiziţiona mai mult. Sare nu am cumpărat pentru că nu are rost să băgăm banii în ea, deocamdată. Avem un depozit al unei firme private, de unde putem cumpăra sare în caz de nevoie. Şi avem 18 oameni angajaţi la Gospodărirea Comunală care sunt pregătiţi pentru a interveni în caz de ninsori.”

Nicolae Mehelean, primar Ineu: „Avem deja făcute stocurile de materiale antiderapante. Am achiziţionat 140 de metri cubi de nisip. Sare am luat mai puţină, numai 270 de kilograme, cu sare dăm mai diluat să nu afecteze asfaltul. Numai dacă o să fie necesar o să mărim concentraţia de sare. Avem utilajele primăriei, noi ne-a ocupat în fiecare an de deszăpezire. Avem două maşini, mari, dintre care una cu lamă, trei tractoare cu pluguri şi un buldoescavator. N-o să avem probleme...”

Iosif Retter, primar Pâncota: „Avem o firmă cu care am încheiat contract, pentru că au câştigat licitaţia. Este vorba despre SC Răşninar Impex din Pâncota. Totul este pregătit: 50 de tone de nisip şi utilaje: tractor, plug. Cu sare nu dăm, că se deteriorează asfaltul, iar de nisip dacă vom mai avea nevoie, putem cumpăra de la o firmă din localitate.”

Vasile Ciceac, primar Nădlac: „Suntem pregătiţi pentru iarnă. Primăria are serviciu edilitar gospodăresc. Avem patru utilaje, autogreder, tractor cu remorcă, tractor cu plug, maşină pentru împrăştiat material antiderapant. Am achiziţionat 100 de tone de nisip amestecat cu sare. Nu am cumpărat materialele antiderapante. Sare ne-a mai rămas de anul trecut, iar nisip am adus de la Mureş. Încercăm să ne autogospodărim cu cât mai puţini bani.”

Viorel Enache, primar Sântana: „Avem şi utilaje, autogreder, plug, şi materiale antiderapante. Nisip avem 25 de tone în depozit. Anul trecut s-a folosit numai o dată din stoc. Şi decât să dăm bani pe el şi să nu-l folosim, facem o rezervă la un agent economic. Anul trecut nu ştiu dacă am consumat 500 de kilograme, pentru că nu a fost zăpada. Oricum, dacă o fi zăpada mare şi o să ningă mult, nimeni nu este pregătit, că trebuie să aştepţi să se oprească ninsoarea şi apoi să intervii.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro