Stire

Primăria Curtici ?forţează? curăţenia

07.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Încă de la începutul acestui an, Primăria Curtici întreprinde numeroase acţiuni pentru păstrarea curăţeniei  în oraş.

„Am făcut numeroase apeluri cetăţenilor, prin toate mijloacele pe care le-am avut la îndemână, prin presă, prin indicatoare şi afişaj, dar şi în mod direct”, ne-a declarat Nicolae Aaniţei, primarul oraşului. Acesta regretă că apar mormane de gunoaie, în special în zonele de intrare în localitate. „Este vorba de intrările în Curtici dinspre Arad şi Sântana, mormane de gunoaie aruncate la marginea drumului. Trebuie să înţelegem cu toţii că e vorba de imaginea oraşului nostru, de noi toţi, de cum ne priveşte lumea”, a mai afirmat primarul Aaniţei, care precizează că doar o mică parte a cetăţenilor se comportă astfel.

Alături de operaţiunea de prevenire a depozitării gunoaielor în locuri nepermise, Primăria Curtici desfăşoară un program de curăţenie. Astfel, în ultima perioadă, în zona străzilor Privighetorilor şi Ştefan cel Mare spre Art Lemn, de pe marginea drumului s-au adunat zeci de tone de gunoi, moloz, cartoane. Împreună cu ASA toate aceste deşeuri au fost încărcate în containere şi transportate la groapa  ecologică din Arad.

În programul etapizat pe care Primăria Curtici îl desfăşoară împreună cu Garda de Mediu şi Poliţia Curtici, depozitarea gunoaielor pe domeniul public şi pe rampe neautorizate se sancţionează cu 7.000 RON. „Am făcut, împreună cu Garda de Mediu şi Poliţia Curtici, echipe mixte, pentru a-i depista pe cei care aruncă gunoaie în locuri neamenajate. Nimeni nu va fi iertat pentru că trebuie să înţelegem, la un moment dat, că e vorba de noi toţi”, a completat primarul Nicolae Aaniţei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Răzvan Creţu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro