Stire

Hackerul arădean condamnat cu suspendare

07.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Victor Faur, cunoscutul hacker arădean care a spart codurile serverelor mai multor instituţii americane, printre care şi NASA, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de aproximativ 240.000 dolari.

Zi grea, ieri, pentru arădeanul Victor Faur.  Judecat pentru pătrunderea ilegală în sistemele informatice ale NASA, US NAVY şi US Department of Energy, tânărul a fost condamnat ieri la 1,4 ani cu suspendare şi plata unor despăgubiri în valoarea de aproximativ 240.000 dolari. Totodată, tânărul trebuie să achite suma de 2.750 de lei, care reprezintă cheltuielile de judecată.

Tribunalul Arad a admis trei din cele patru acuzaţii care i-au fost aduse lui Faur şi i-a aplicat pedeapsa cea mai mare, de un an şi patru luni cu suspendare, pentru interceptare fără drept a transmisiilor de date informatice, pentru modificare, ştergere şi deteriorare de informaţii şi pentru perturbarea fără drept, în formă continuă, a unor sisteme informatice. De asemenea, instanţa a admis o parte din pretenţiile financiare ale NASA, US Navy şi US Department of Energy, constituite parte civilă în proces. Pedeaspa decisă de către completul de judecat a stabilit că Victor Faur va trebui să plătească despăgubiri de 214.200 de dolari către NASA, 16.032 de dolari către Departamentul Energiei şi 8.856 de dolari către Departamentul Naval.

 Sentinţa s-a dat în lipsa tânărului, care a fost reprezentat de către unul dintre avocaţii săi, Mircea Borza. Acesta a declarat la ieşirea din sala de judecată că va ataca cu apel sentinţa pronunţată, în termen de zece zile. Mai mult, avocatul apărării susţine că suma imputată hackerului este mult prea mare, deoarece acesta nu a produs pagube însemnate instituţiilor respective.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro