Stire

Maşinile second?hand iau cu asalt Aradul

07.11.2008 ⋅ 0 comentarii

În calitate de prim oraş mare după trecerea graniţei, numeroşi şoferi optează pentru verificarea maşinilor de mâna a două achiziţionate în străinătate la Registrul Auto Român din Arad (RAR).

În cel mai scurt timp, Aradul a devenit cea mai mare piaţă de maşini second-hand din vestul ţării, chiar în apropiere de Registrul Auto. Astfel, comercianţilor le e foarte uşor să transporte maşinile verificate tehnic direct în piaţă.

Ca atare, pe zi ce trece, mecanicii se găsesc în incapacitatea de a face faţă numărului tot mai mare de solicitanţi. În fiecare zi, lucrătorii Registrului se ocupă de aproape 100 de maşini aduse din Uniunea Europeană. Astfel, timpul de programare ajunge la peste 60 de zile, următoarele două luni fiind complet ocupate. Ca o soluţie la această problemă, RAR va deschide cea   de-a doua hală de lucru şi o secţie separată în oraşul Ineu.

Cum modificarea legii care reglementează înscrierea maşinilor s-a modificat şi numărul de cereri a crescut, Aradul clasându-se pe primele locuri la maşini verificate.

În urma unor statistici efectuate, s-a dovedit faptul că românii transportă peste graniţă maşini ieftine, dar în stare bună de funcţionare, optând pentru variantele diesel. „În urma modificării legii, verificăm lunar de două ori mai multe maşini decât într-o lună obişnuită”, a declarat Voicu Sandru, directorul Registrului Auto Român Arad.

În aceste condiţii, nici mai mult nici mai puţin de 2.000 de maşini au efectuat o vizită de verificare la RAR numai în perioada verii iar numărul acestora este în creştere.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro