Stire

Produse alimentare păstrate necorespunzător ?n unităţile şcolare

07.11.2008 ⋅ 0 comentarii

În şedinţa de colegiu prefectural desfăşurată ieri, trimisul Guvernului în teritoriu, Gavril Popescu, a fost informat de către reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică cu privire la rezultatele controalelor efectuate, la produsele alimentare distribuite în incintele unităţilor de învăţământ.

Inspectorii ASP au verificat modul în care sunt păstrate produsele în şcoli şi grădiniţe, dar şi dacă agenţii comerciali care au câştigat licitaţia pentru comercializarea produselor de panificaţie şi a celor lactate în şcoli îndeplinesc normele igienico-sanitare.

Nereguli au fost găsite în 14 grădiniţe cu program prelungit, 16 unităţi de învăţământ, opt cantine şcolare şi cinci firme de catering, care nu păstrau produsele în mod corespunzător.

În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate cinci sancţiuni, dintre care trei avertismente şi două amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei fiecare.

De asemenea, unei firme care distribuia brânză topită în şcoli, i s-a atras atenţia să schimbe produsul, deoarece acesta nu se încadrează în noile norme impuse de prevederile legale.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro