Stire

Poliţist de frontieră destituit

12.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţistul de frontieră, care la începutul lunii octombrie a făcut scandal în faţa Primăriei, a fost demis din funcţie de către conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Agentul Gheorghe Dinică a susţinut în mai multe rânduri că este maltratat şi persecutat de superiorii săi, ba chiar de Securitate, atât el cât şi familia lui, în special copilul.

În data de 1 octombrie, agentul a făcut scandal în faţa Primăriei, punând pe jar autorităţile. Acesta a cerut să stea de vorbă cu prefectul, pentru a-l înştiinţa de problemele sale, însă Gavril Popescu a refuzat să stea de vorbă cu agentul de poliţie. După multe încercări, au reuşit să îl calmeze, acceptând să plece doar însoţit de către şeful Inspectoratului Poliţiei de Frontieră.

După ce i-a fost cerut de către conducerea instituţiei să se prezinte la un control psihic, bărbatul a refuzat. Întors din concediu, acesta a aflat cu stupoare că în interiorul instituţiei s-a declanşat o anchetă în ceea ce priveşte tulburările sale psihice.

„Am finalizat cercetările, iar cazul a fost prezentat Comisiei de Disciplină a Inspectoratului. În urma analizei efectuate am decis destituirea agentului Gheorghe Dinică din funcţia pe care o deţine. Acesta a reacţionat calm şi i-am adus la cunoştinţă faptul că are timp de cinci zile dreptul de a contesta ordinul de demitere”, a declarat comisar şef Ioan Handra, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro