Stire

Greva funcţionarilor publici ? am?nată pentru luna ianuarie

12.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Unional al Alianţei SedLex s-a întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, pentru a hotărî dacă renunţă sau nu la greva generală anunţată pentru data de 13 noiembrie. Iniţiativa a fost a Guvernului, care i-a rugat pe sindicalişti să discute cu reprezentanţii din teritoriu, pentru a stabili ce se va întâmpla cu greva generală.

„Greva s-a amânat pentru luna ianuarie, pentru că, în condiţiile de acum, nu se poate discuta cu actualul Guvern, având în vedere că se află pe ultima sută de metri. Am ajuns la concluzia că vom discuta cu noul Guvern care va veni, deoarece chiar dacă va fi luată o hotărâre de acest Guvern, cel care va veni poate să o schimbe, dacă nu e de acord cu aceasta”, ne-a declarat Tudor Gabor, preşedintele Sindicatului Sed Lex, filiala Arad.

Aproape 100.000 de funcţionari publici afiliaţi Sindicatului Sed Lex au anunţat că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat începând cu 13 noiembrie, după ce Ministerul Economiei şi Finanţelor a refuzat majorarea salariilor acestora cu 50 la sută.

 

Printre grevişti urmau să se numere şi personalul din primării, angajaţii direcţiilor de finanţe publice, ai trezoreriilor, caselor judeţene de pensii, oficiilor pentru protecţia consumatorilor şi caselor judeţene a asigurărilor de sănătate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro