Stire

Sexagenară maltratată sub ochii fiicei - Un bărbat din Covăs?nţ este bănuit că şi-a ucis soacra

12.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Un bărbat din Covăsânţ este reţinut şi audiat de către procurorii criminalişti, fiind suspectat că şi-ar fi omorât soacra în bătaie. Vecinii şi apropiaţii susţin că aceasta a fost ţinută în beciul casei în ultimii doi ani, unde femeia trăia în condiţii greu de imaginat şi, pe lângă toate acestea, mai primea din când în când câte o bătaie zdravănă de la soţul fiicei, în grija căruia s-a aflat bătrâna.

Totul a început în anul 2000, când femeia, Maria Neamţ, în vârstă de 63 de ani, s-a decis să lase averea sa fetei. De aproximativ doi ani însă, vârstnica a fost mutată în pivniţa casei, într-o încăpere insalubră, fără electricitate şi căldură. Abandonată şi forţată la un trai mizer, femeia se afla în conflict, în special cu ginerele. Toate acestea se petreceau cu acordul şi toleranţa fiicei sale.

„Eu veneam mai rar, pentru că nu mă mai înţelegeam aşa de bine cu sora şi cumnatul meu. Duminică m-au sunat să îmi spună că mama a căzut şi este mai rău, însă nu mi-au spus mai multe. După telefonul ei, m-au sunat nişte consăteni care au rămas îngroziţi când au văzut-o şi am venit imediat. Am văzut urmele de pe corpul ei, deşi de foarte multe ori am mai văzut-o aşa, însă de fiecare dată sora mea spunea că a căzut, numai te miri pe unde, şi s-a lovit. Nu ştiu dacă să cred sau nu, pentru că numai gândidu-mă în ce condiţii o ţineau, mă apucă nervii şi supărarea. Am fost mereu nemulţumit de felul cum se comportau cu ea, însă de fiecare dată când i-am propus mamei să se mute la mine, să o îngrijesc eu, fără nici o pretenţie, a refuzat. De altfel, niciodată nu a spus că a lovit-o ginerele, însă nici nu a confirmat faptul că a căzut. Poate că de frica lor”, a declarat fiul femeii decedate, Samuil Nicolae Neamţ, care locuieşte în Seleuş.

De duminică, bătrâna s-a simţit foarte rău, iar luni dimineaţa aceasta a murit. Familia a anunţat medicul despre deces, însă doctorul a refuzat să elibereze certificatul după ce a văzut leziunile de pe corpul femeii. Acesta a chemat imediat poliţia, iar în urma anchetei, însoţiţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, poliţiştii l-au reţinut pe soţul Esterei Turnagiu, ginerele bătrânei.

„Victima a fost izolată de aproximativ doi ani într-o pivniţă, în condiţii insalubre, fiind privată de căldură şi electricitate. De asemenea, s-a mai stabilit că asupra bătrânei au fost exercitate periodic, de către ginere, acte de violenţă. În urma efectuării necropsiei cadavrului s-a constatat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui traumatism vertebro-medular cu fracturarea coloanei cervicale cu interesare mielică. La autopsie s-au mai constatat multiple leziuni de tip echimoze şi escoriaţii la nivelul părţilor moi ale feţei şi extremităţilor, leziunile traumatice fiind produse prin loviri repetate cu/sau de corpuri dure. În aceste condiţii, ginerele victimei, T. Emanuel, de 40 de ani, a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, în cursul acestei zile urmând să fie prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor săvârşit prin cruzimi”, a declarat inspector principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţean Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro