Stire

Firmele care fac transport ilegal de persoane vor fi sancţionate drastic

12.11.2008 ⋅ 0 comentarii

* Autorităţile competente vor efectua controale intense

Combaterea şi stoparea pirateriei transportului de persoane de pe traseele din judeţul Arad a fost subiectul unei întruniri, ce a avut loc ieri între Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române, Gărzii Financiare, Poliţiei Economice şi  Autorităţii Judeţene de Transport.

Discuţiile au fost convocate de preşedintele CJA, datorită faptului că, în ultima perioadă, s-a constatat o creştere a numărului de microbuze ce aparţin unor firme private cu licenţă de transport ocazional şi care încalcă legislaţia, dublând traseele pe care au licenţă de transport regulat.

„Consiliul Judeţean nu are competenţa de a aplica amenzi firmelor care fac piraterie, ci doar Autoritatea Rutieră Română. Tocmai de aceea am organizat, de urgenţă, o întâlnire cu cei implicaţi, pentru a stopa pirateria de la rădăcini. În urma discuţiilor, s-a stabilit că reprezentanţii Autorităţii Rutiere vor coordona acţiunile de control pe rutele din judeţ, iar reprezentanţii CJA, ai Gărzii Financiare şi ai Poliţiei Economice se vor alătura acestui demers”, ne-a declarat Nicolae Ioţcu.

Preşedintele CJA consideră că fenomenul va putea fi eradicat doar dacă aceste controale se vor desfăşura repetat şi se vor aplica amenzi usturătoare pentru firmele care fac transport ilegal de persoane.

Controalele se vor desfăşura inopinat, atât pe traseu cât şi la sediul firmelor incriminate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro