Stire

Sute de arădeni s-au ?nchinat la Sfintele Moaşte

13.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Sute de credincioşi au participat, aseară, la procesiunea cu Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, aduse în urmă cu o săptămână la Catedrala ,,Sfânta Treime”.

Oamenii au luat cu asalt lăcaşul de cult pentru a participa atât la vecernie, priveghere, cât şi la înconjurarea catedralei. Ca de obiecei, credincioşii au uitat că se află într-o biserică şi s-au călcat în picioare ca să ajungă să se închine la Sfintele Moaşte.  Pentru a se face ordine şi a potoli mulţimea a fost necesară intervenţia preoţilor.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei. Acesta a evidenţiat importanţa sărbătorii şi i-a anunţat pe credincioşi că racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur va rămâne în catedrală şi va fi sfinţită odată cu lăcaşul de cult.

Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost donate Catedralei de către cardinalul Angelo Camastri, eclesiarhul Bisericii Papale Roma, într-un context de apropiere dintre biserici şi ca o recunoaştere şi cinstire  a ortodoxiei româneşti. Fragmentele din moaştele sfântului sunt păstrate într-o raclă de argint (în lungime de 1,40 m., lăţime 0,50 m şi greutate de 30 kg). Timp de câteva ore,  cei prezenţi la slujbă s-au rugat şi au aprins lumânări. ,,De când au fost aduse Moaştele Sfântului vin în fiecare zi la biserică. Mă rog şi aprind câte o lumânare. Astăzi (n.r ieri) însă a avut loc o slujbă deosebită”, declară Mărioara Slab, o arădeancă prezentă la Catedrală. 

Evenimentul va continua şi astăzi, începând cu ora 8.30, când are loc acatistul şi Sfânta Liturghie Arhierească, sâvârşită de Î.P.S. dr. Timotei Seviciu, după care racla va fi aşezată, la locul stabilit, pentru cinstire şi închinare. De asemenea, pe data de 6 decembrie, Catedrala Ortodoxă va fi vizitată  şi sfînţită de către Patriarhul Daniel.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro