Stire

DSV a dat amenzi de 6.000 lei

13.11.2008 ⋅ 0 comentarii

În urma controalelor efectuate în perioada 31 octombrie – 6 noiembrie 2008, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Arad (DSVSA) a sancţionat două unităţi cu profil agroalimentar, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.

Inspectorii DSVSA au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, depozitarea legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor şi calitatea prodeselor destinate vânzării.

 „Am efectuat controale la unităţile de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, patiserie, depozitarea legumelor, fructelor şi a seminţelor, dar şi unităţile care comercializează produsele din sectorul non – animal. În urma controalelor, am aplicat două amenzi în valoare de 6.000 lei, în urma deficienţelor constatate”, a declarat Viorel Agud, director al DSVSA Arad.

Principalele nereguli constatate în unităţile de produse agroalimentare au fost nerespectarea condiţiilor de igienă  şi întreţinere a unităţii, nerespectarea igienei în spaţiile de depozitare şi prelucrare, lipsa documentelor care atestă trasabilitatea produselor comercializate, neîntreţinerea utilajelor şi ustensilelor de lucru, manipularea neigienică a produselor alimentare dar şi lipsa programelor de analiză a produsului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro