Stire

Explozia unei butelii a lăsat o familie pe drumuri

13.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Tragedie la Curtici, unde o femeie de 27 de ani, mamă a patru copii, a fost pur şi simplu „aruncată” din casă, după ce butelia proaspăt schimbată a explodat.

Femeia locuieşte alături de soţ, patru copii şi socrii în casa părintească a bărbatului. Cunoscuţi ca fiind oameni harnici şi la locul lor, de câţiva ani, cei doi tineri şi-au construit lângă casa veche, o cameră şi o bucătărie, pe care şi-au utilat-o după posibilităţi.

Tragedia s-a întâmplat ieri, când Mariana, tânăra soţie, se afla singură acasă, cu soacra, care ieşise puţin cu copiii. Pentru că butelia veche s-a golit, Mariana a înlocuit-o cu alta, recent cumpărată. Din nefericire, la doar câteva zeci de minute, s-a auzit o bubuitură groaznică. Vecinii au ieşit repede în stradă şi au văzut doar dărâmăturile rămase din casă. Femeia, plină de sânge, a fost pur şi simplu aruncată de explozie la câţiva metri, în curtea casei. Când s-au apropiat de ea, aceasta era în stare de şoc, fără a reacţiona. Au dus-o repede la dispensarul din oraş, iar de-acolo a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad. A rămas internată câteva zile sub supravegherea strictă a medicilor, însă se află în afara oricărui pericol. S-a ales cu arsuri uşoare la nivelul feţei şi a membrelor.

Acum, copiii au rămas în grija bunicilor şi a tatălui, care privesc cu lacrimi în ochi la ceea ce a rămas din agoniseala adunată cu trudă şi muncă, în urma exploziei... Dărâmături.

„Nu îmi pot imagina cum s-a putut întâmpla una ca asta. Au venit şi pompierii imediat, şi au scos butelia pentru a o verifica. Bine că nora  nu a păţit ceva mai grav. Nu e prima oară când schimbă ea butelia. De foarte multe ori a schimbat-o ea şi nu s-a întâmplat nimic. Este păcat că am muncit mult ca să construim acolo, iar acum... am rămas fără nimic. Mai avem casa veche, unde vom locui de-acum, însă vă daţi seama că am pierdut tot ce aveam acolo. Sperăm să ne ajute Primăria măcar să ridicăm la loc cele două camere”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi, privind la dezastrul rămas în urmă, socrul femeii.

„Am lipsit câteva minute cu copiii, iar când ne-am întors, am văzut lumea adunată acasă la noi. Ne-am speriat. Micuţa a început să plângă când a văzut-o pe maică-sa plină de sânge în curte. Vă daţi seama ce sperietură a tras şi ea, dar şi noi”, a declarat soacra.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro