Stire

Pompierii arădeni implicaţi ?n accidentul chimic din Ungaria

14.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Un exerciţiu comun, româno- maghiar,  s-a desfăşurat, recent, în Ungaria. La acţiune au participat reprezentanţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Arad şi Bekeş.

Din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a fost prezentă o echipă de 20 de persoane, condusă de col. Ioan Bogdănescu, inspector şef. Aceştiau au participat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cu modulul de descarcerare şi cu două maşini de comandă.

„Scenariul exerciţiului a implicat un accident chimic într-un combinat de prelucrare a cărnii, forţele din cadrul celor două inspectorate intervenind pentru limitarea propagării norului toxic de amoniac spre oraş şi salvarea persoanelor intoxicate rămase în incinta halei.  În cadrul exerciţiului, s-a umărit modul de desfăşurare a intervenţiei, cooperarea între cele două Inspectorate, timpii de intervenţie, comunicarea cât mai bună pe parcursul operaţiunilor, iar concluziile în urma evaluării au fost foarte bune”, a declarat lt. Sorina Ambruş, ofiţer relaţii  publice.

Exerciţiul s-a finalizat cu prezentarea tehnicii de intervenţie a echipelor participante.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro