Stire

S-a făcut pace ?n Sănătate

15.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Sindicaliştii din Sănătate au semnat ieri cu Ministerul acordul prin care angajaţii din sistem cu salarii mici primesc lefuri mai mari cu până la 25%. Cele două părţi au ajuns la acest acord după mai multe runde de negocieri. Iniţial, sindicaliştii au cerut majorări salariale de 50 la sută şi au ameninţat cu greve. În urma negocierilor de săptămâna trecută, Federaţia Sanitas a anunţat că renunţă la acţiunile de protest.

Angajaţii din sănătate vor primi în plus sporuri mai mari şi o primă de vacanţă anuală. Cadrele sanitare primesc însă şi o veste proastă – încep restructurările în spitale, iar banii celor concediaţi vor mări salariile celor cu performanţe.

Delia Bonca, liderul Sanitas Arad, ne declară: „Este o soluţie de compromis, nu sunt foarte mulţumită de rezultatele acestor negocieri. Dar oricum, actualul guvern nu cred că     ne-ar fi putut oferi mai mult. Negocierile noastre vor continua odată cu stabilirea unui nou guvern, din ianuarie. Situaţia sistemului sanitar în România este la pământ. Ne confruntăm cu o lipsă acută de personal. Toată lumea este nemulţumită, iar din acest motiv oamenii pleacă. Fără a le putea oferi un salariu decent, atât cât să trăiască omeneşte, situaţia se va menţine critică“.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro