Stire

Legenda Volkswagen continuă: Golf şi Scirocco au ajuns la o nouă generaţie

15.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Dealerul local Quark Motors a lansat, în acest sfârşit de săptămână, două noi modele Volkswagen . Este vorba despre Noul Golf VI şi Scirocco ajuns la cea de-a treia generaţie. Evenimentul dedicat lansării la Arad a celor două noi modele s-a constituit într-o continuare a istoriei care a început pentru Volkswagen Golf şi Scirocco în anul 1974. În urmă cu 34 de ani, primii strămoşi ai bolizilor de azi erau lansaţi pe piaţa auto în aceeaşi formaţie. Dacă la început Golf inventa o clasă şi reprezenta o premieră pentru industria auto, în prezent, proaspăt lansata generaţie continuă să surprindă la capitolul tehnnologii inovatoare. La rândul lui, Scirocco are un cuvânt menit să reînvie legenda automobilului sport care şoca publicul la apariţie şi continuă să impresioneze prin puterea şi agresivitatea caracteristice clasei sale. Pentru înscrieri la drive test, Quark Motors pune la dispoziţia celor interesaţi adresa de e-mail: drivetest@qurkmotors.ro.

 

Noul Golf - născut cu experienţă

Prin adaptabilitatea şi unicitatea lui, Golf VI e maşina care „fură inimi”, adresată tuturor categoriilor de vârstă şi tuturor claselor sociale. Ceea ce defineşte cea de-a şasea generaţie Golf este accentul pus pe adaptabilitate şi tendinţa de depăşire a actualului nivel tehnologic. Noul Golf beneficiază de echipări de excepţie iar designul adaptat celor mai noi tendinţe place tuturor. Pe lângă airbagurile frontale şi cele laterale, noua generaţie vine cu câteva  premiere: airbagul pentru genunchi, tempomatul inteligent, menit să menţină constante viteza de croazieră şi distanţa faţă de celelalte vehicule. Reglarea adaptivă a trenului de rulare, sistemul de parcare inteligentă şi cutia automată de viteze care asigură un consum redus de combustibil sau caroseria sudată cu laser şi ranforsată sunt alte caracteristici care i-au adus Golf VI cinci stele la testele pe care le-a avut de susţinut. În materie de motorizări sunt disponibile şase variante dintre care patru pe benzină şi două diesel. Primele patru sunt clasicele motorizări multipunct cu tehnologie TSI, prevăzute cu dublă alimentare turbo şi compresor mecanic. O altă veste bună este că toate cele şase motorizări disponibile sunt conforme cu normele de poluare euro 5 şi nu necesită plata taxei de poluare. Preţul de pornire pentru Golf VI este de 11.486 euro + TVA.

 

Scirocco - pursânge sport

Noii generaţii Volkswagen Scirocco îi este suficientă prezenţa pentru a demonstra că îşi merită pe deplin titlul de bolid sport. Proiectat să reînvie legenda automobilelor sport, noul Scirocco se remarcă prin designul provocator iar motorizarea de doi litri TSI cu 200 de cai putere îl transformă într-o adevărată torpilă cu performanţele unui pursânge sport. Scirocco emană putere, agresivitate şi reprezintă plăcerea pură de a conduce. Conceput în special pentru împătimiţii maşinilor sport, noul Sciroco dispune şi de motorizări mai „cuminţi”. Indiferent de motorizarea aleasă, consumul mediu de carburant nu trece de şase litri. Preţul de pornire al unui Volkswagen Scirocco echipat standard  este de 17.037 euro + TVA, iar drive testul convige că micul bolid face toţi banii.   

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (M.T.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro