Stire

Mamă a doi copii la doar 16 ani

15.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Medicii de la Maternitatea din Arad au devenit pentru scurt timp părinţii unei... mame. Proaspăta mămică se numeşte Rebeca şi are 16 ani. Acum câteva zile a dat naştere unui copilaş care se află în perfectă stare de sănătate. Acesta este cel de-al doilea copil al său, după ce anul trecut, când avea 15 ani, a mai dat naştere unei fetiţe.   

Medicii de la Maternitatea din Arad au asistat o gravidă, care la numai 16 ani, a adus pe lume cel de-al doilea copil din viaţa ei. Primul s-a născut în urmă cu un an. Adolescenta a renunţat la şcoală motivând că are nevoie de timp pentru a-şi creşte copiii. Tânăra mamă este din oraşul Sântana. Acolo locuieşte dintotdeauna, împreună cu părinţii şi cei şapte fraţi, într-un imobil cu două camere.

Mamă... din joacă

Fetiţa-mamă a ajuns în această situaţie din... ignoranţă. Nu şi-a imaginat niciodată că la o vârstă atât de fragedă, va ajunge ea însăşi să aducă pe lume nu unul, ci doi copii. „La 15 ani am avut primul, iar acum la 16, pe cel de-al doiea. Nu am ştiut... practic din greşeală. E greu pentru o fată la 16 ani să aibă doi copii, da ce să fac“, spune nedumerită frageda mămică.

Nu o vizitează nimeni

Este uitată în spital, dar copila a găsit sprijin în rândul personalului medical de la maternitatea din Arad. Tânăra a fost încurajată şi consiliată, medicii încercând să o convingă să renunţe şi la fumat. „Fata a născut prin cezariană, la fel ca primul copil. De când este aici, nu a fost vizitată de nimeni. Nici măcar pe mama ei nu am văzut-o. Este un copil cu copii“, ne spune asistenta de serviciu.

Tatăl celor doi copii, are, conform spuselor Rebecăi, 19 ani. Acum nu mai munceşte, iar pentru aceasta, tânăra a decis să se despartă de el. Singurul venit al familiei formată doar din copii este alocaţia de 250 de lei. „Nu mai stau cu el, că ne-am despărţit şi amu stau la mama. M-a ajutat şi cu celălalt copil, care e acum la ea. Nu mi-a vorbit nimeni despre sarcină, nimeni, nimic. Mă descurc eu cumva...“, spune fata. Bujor Cornea, directorul medical al spitalului Matern, ne declară: „Rebeca este exemplul tipic de tânără mamă care a dat naştere la doi copii, nefiind pregătită. Nu este nici primul caz al nostru şi nici ultimul. Mama se simte bine, angajaţii spitalului au grijă de ea atât cât pot. Peste două săptămâni va trebui însă să o externăm. Până acum eu nu am văzut să fie vizitată de cineva. Tânăra mamă nu are nici o constituţie fizică prea avantajoasă, are 1, 52 înălţime şi 50 de kg, pe deasupra mai şi fumează. Nici condiţiile ei materiale am înţeles că nu sunt prea roz“. Rebeca şi fiul ei vor mai rămâne în spital aproximativ 10 zile. Apoi se vor întoarce acasă, în odaia în care mai dorm fraţii, părinţii şi primul copil al copilei...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro