Stire

Cursuri de evaluare pentru dascăli

15.11.2008 ⋅ 0 comentarii

În perioada septembrie-octombrie s-au desfăşurat, prin Casa Corpului Didactic Arad,  cursuri de formare pentru cadrele didactice care predau disciplinele la care se susţin teze cu subiect unic (limba română, matematică, geografie, istorie, respectiv limba maternă). Cursurile au făcut parte din cadrul „Programului naţional de dezvoltare a competenţelor de evaluare a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (DeCeE)”.

La  stagiile de formare au participat şi au finalizat cursul 256 de cadre didactice care predau la unităţile de învăţământ gimnazial din municipiul şi judeţul Arad. Competenţele  dezvoltate în cadrul programului DeCeE sunt: aplicarea optimizată a prevederilor şi cerinţelor documentelor normative pe baza analizei Curriculumului naţional şi a metodologiilor specifice; proiectarea unui instrument de evaluare scrisă/ practică/orală; raportarea adecvată a rezultatelor evaluării; conştientizarea efectelor deciziilor de evaluare, cu asumarea responsabilităţilor privind necesitatea transparenţei şi a documentării acestor decizii.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a iniţiat şi derulează Programul naţional de formare vizând dezvoltarea competenţelor de evaluare la Bacalaureat. Pentru  cadrele didactice care vor corecta la examenul de Bacalaureat s-a făcut selecţia formatorilor la nivel judeţean şi se aşteaptă aprobarea de către MECT a listei viitorilor  20 de formatori, câţi sunt prevăzuţi pentru judeţul Arad. Acest program se adresează profesorilor din învăţământul preuniversitar care predau disciplinele la care se susţin probe la bacalaureat: limba şi literatura română, matematică, geografie, istorie, limbi moderne, informatică, economie şi educaţie antreprenorială, fizică, chimie, biologie, ştiinţe socio-umane, respectiv limba maternă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro