Stire

Vieţi spulberate ?n accidente rutiere

17.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Sfârşitul de săptămână a fost unul negru, din păcate, pentru mulţi dintre concitadinii noştri care şi-au pierdut rudele în grave accidente rutiere şi asta pentru că ziua de 11 noiembrie a semnificat Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor de Circulaţie Rutieră. Tot în aceste două zile, nu mai puţin de trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente grave de circulaţie.

• Mai multe accidente în 2008

Numărul accidentelor rutiere a crescut  în anul 2008. Nu mai puţin de 59 de persoane şi-au pierdut viaţa pe şosele, în primele nouă luni ale anului, din cauza vitezei sau neatenţiei în trafic. Mărturie stau zecile de cruci de pe marginile drumurilor naţionale care străbat judeţul şi care amintesc de accidentele tragice. Din când în când, familiile celor dispăruţi se mai opresc pentru a aprinde o lumânare şi a depăna amintiri.

O statistică sumbră a IPJ Arad arată că în doar nouă luni s-au înregistrat 155 de accidente, soldate cu 59 de morţi şi 126 de răniţi grav, care vor rămâne pe viaţă marcaţi de nefericirea care s-a abătut asupra lor.  Cei mai mulţi oameni  şi-au pierdut viaţa pe binecunoscutul „drum al morţii”, DN7.

Totodată, din statistica întocmită de IPJ reiese că principalele cauze ale producerii accidentelor au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de trafic, depăşirile neregulamentare şi neacordările de prioritate. Deşi au fost organizate peste o sută de acţiuni ale poliţiştilor, şi numărul evenimentelor rutiere grave, în care au fost implicaţi motociclişti, biciclişti sau mopedişti, a crescut în 2008.

Agenţii de circulaţie spun că măsurile pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie au fost dificil de realizat în condiţiile unui trafic extrem de aglomerat, pe fondul unor intervenţii tehnice în carosabil, reabilitări de drumuri şi proiecte de construcţii, atât în municipiu, cât şi pe principalele drumuri naţionale, unde vieţile oamenilor au fost spulberate de fiarele maşinilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro