Stire

ASP ?n control la spitale

17.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Autoritatea de Sănătate Publică Arad a constituit o comisie de control care a avut ca obiectiv verificarea serviciilor de îngrijiri şi calitatea acestora în cadrul Spitalului Clinic Obstretică Ginecologie „Dr. Salvator Vuia“ şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad-secţiile Pediatrie I şi Pediatrie II. S-au mai făcut verificări în ceea ce priveşte încadrarea cu personal a spitalului, condiţiile igienico-sanitare, atribuţiile de serviciu ale personalului medico-sanitar, respectarea programului de lucru, a Codului de etică şi deontologie profesională, a Regulamentului de ordine interioară. În urma controlului, s-a constatat o deschidere a disponibilităţii personalului medical în relaţiile directe cu pacienţii şi aparţinătorii, o bună cunoaştere a Regulamentului de ordine interioară şi a Ordinului privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

S-au făcut verificări şi la Ambulanţă

Printre lucrurile care au putut fi observate de comisia de control a ASP, s-a numărat faptul că activitatea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad are drept scop satisfacerea prioritară a solicitărilor de urgenţă, respectând normele legale în vigoare. S-a mai constat că dotarea cu aparatură şi intrumentar al ambulanţelor este conformă cu baremul prevăzut în listele de inventar şi fiecare ambulanţă are o trusă proprie, unică, fiind eliminate trusele individuale. Printre nemulţumiri, s-a putut constata faptul că raportat la numărul de posturi normate în anul 2008, se constată un grad de ocupare de 58%, dintre care: medici 58% şi asistenţi medicali 50%. O altă neregulă, pe lângă cea a lipsei de personal, a fost neefectuarea de către întreg personalul a concediului de odihnă pe anul 2007, fapt ce a conturbat întocmirea ritmică a graficelor de lucru.

 

Pericol în caz de calamităţi

Un lucru alarmant îl constituie incapacitatea asigurării unei bune gestionări a situaţiilor de urgenţă în cazul unor calamităţi naturale, catastrofe sau  accidente colective. Acest lucru ar depăşi capacitatea de răspuns a turei, care ar fi cu mult depăşită. În acest sens, au fost elaborate scheme de alertare piramidale, pentru întreg personalul Serviciului de Ambulanţă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro