Stire

Zeci de probleme ridicate de cetăţenii din Vlaicu

18.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Staţiile de tramvai, semafoarele, trotuarele, prostituatele, locurile de joacă pentru copii, coşurile de gunoi, mizeria din jurul pieţei au fost câteva din  problemele pe care cetăţenii din Vlaicu le-au ridicat în faţa autorităţilor locale, care s-au aflat, ieri, la întâlnirea de la Şcoala Generală nr 21.

În cadrul acestei întrevederi, oamenii au aflat despre faptul că primăria doreşte înfiinţarea unei piste de biciclişti pe ruta Vlaicu-Gară, Calea Victoriei –Podgoria şi retur, dar şi faptul că toate staţiile de tramvai vor fi prevăzute cu băncuţe şi copertine, dar şi că se doreşte amenajarea de platforme gospodăreşti. Cea mai dezbătută problemă a fost  cea a pieţei agroalimentare din Vlaicu. Oamenii s-au săturat de mirosul insuportabil de la WC public, la care nu se ştie cine este proprietarul, deoarece în administraţia TOP-ului se află doar cel din interiorul pieţei. De asemenea, oamenii vor ca să fie modernizat totul în jur, deoarece tot trotuarul este distrus.

Dispute pentru locurile de joacă

Locurile de joacă  au devenit  din nou subiect de discuţie. De această dată,  oamenii s-au  împărţit în două tabere. În timp ce o parte doreau cât mai multe locuri, alţii afirmau că amenajarea lor între blocuri va produce multă gălăgie. Cum este şi cazul părculeţului care se doreşte să fie amenajat între blocurile Y12-Y13.  La întâlnire, pentru prima dată, pe lângă consilieri locali, directori de instituţii a participat şi un reprezentant al poliţiei de la secţia din Vlaicu, care a încercat să lămurească oamenii şi autorităţile cum stă treaba cu furturile şi cu ordinea în zonă, specificând că numărul redus al agenţilor nu poate face faţă tuturor problemelor.

De exemplu, oamenii s-au plâns că sunt furate capacele de la canal. Într-adevăr, agenţii de ordine publică au recuperat zece capace, însă nu a depus nimeni plângere că au fost furate şi  nu ştie ce să facă cu ele, nimeni nu a reclamat dispariţia. De asemenea, agentul a vorbit şi despre cea mai mare problemă care există în Vlaicu, şi anume jocul „alba –neagra”, o problemă care momentan nu îşi găseşte soluţia.

Dacă tot a fost vorba de infracţiuni, oamenii au ridicat şi problema celor care vând ţigări la Fortuna. Poliţia a luat măsuri şi împotriva lor, însă în afară de faptul că le dă amendă şi le confiscă marfa nu are ce să le facă. Agentul prezent în sală a afirmat de mai multe ori că sunt cazuri când sunt şi ei „legaţi de mâini”, deoarece nu există o lege prin care să aibă putere.

În timp ce o parte  dintre cetăţeni s-au legat de infracţiunile ce se comit zilnic în cartierul respectiv, ceilalţi au adus în discuţie lucrările BERD, semnalând faptul că la UTA, când plouă, apa se strânge lângă trotuar şi oamenii nu  mai pot trece.

Reprezentanţii Bisericii de la UTA au ridicat problema din faţa Bisericii, spunând că maşinile se parchează până la scări şi că în ziua când are loc un eveniment la lăcaşul de cult cei care participă nu au unde îşi lăsa maşina. Întâlnirea s-a încheiat prin anunţarea cetăţenilor de către primarul Gheorghe Falcă a lucrărilor care vor fi realizate de acum în colo în cartier.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro