Stire

Bani pentru unităţile de ?nvăţăm?nt

18.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Mai multe localităţi din judeţul Arad, care au avut aprobate finanţări de la Guvern, pentru realizarea unor lucrări la unităţile de învăţământ, nu au primit încă fondurile. Potrivit secretarului general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, printre acestea se numără Pecica, Şicula, Pâncota, Socodor, Ineu, Zădăreni şi Seleuş.

Guvernul a aprobat finanţarea unor cheltuieli de capital la unele unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, cu suma de 15,55 milioane lei, din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Astfel, fonduri pentru lucrări de reabilitare, realizarea de utilităţi, reparaţii capitale sau consolidare, vor primi un număr de aproximativ 80 de licee, şcoli şi grădiniţe din 25 de judeţe. „Prin această hotărâre, vor primi bani şi câteva localităţi din Arad. Voi insista ca printre acestea să fie şi cele şapte localităţi care au restanţe la societăţile care s-au ocupat de lucrările la unităţile de învăţământ şi le-au finalizat deja”, ne-a declarat Titu Gheorghiof.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă, au fost aprobate o serie de modificări în alocările stabilite, prin acte normative, aprobate anterior de Guvern, prin care se distribuiau fonduri pentru unele cheltuieli de capital al unităţilor de învăţământ (HG nr. 94/2008, HG nr. 370/2008, HG nr. 529/2008, HG nr. 962/2008). Modificările au fost operate ca urmare a schimbărilor intervenite în execuţia concretă a acestor investiţii: apariţia altor soluţii pentru construcţie, noi împărţiri administrativ-teritoriale, litigii cu constructorii.

Potrivit secretarului general al Camerei Deputaţilor, vor exista şi unităţi administrative cărora li se vor retrage fondurile atribuite în luna martie, deoarece nu au reuşit să le cheltuiască, fonduri care se vor da primăriilor care au proiecte.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro