Stire

CET-ul s-ar putea privatiza

18.11.2008 ⋅ 0 comentarii

CET-ul s-ar putea privatiza, mai exact este vorba despre  CET-ul mare (pe lignit), iar oraşul să fie alimentat doar de la CET-ul mic (pe hidrocarburi). Despre posibilitatea privatizării se va discuta în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de pe data de 25 noiembrie, când se va decide şi restructurarea de posturi. De asemenea, tot la sfârşitul lunii Consiliul de Administraţie  şi AGA va decide schimbarea directorului,  Lucian Barniciu, căruia îi expiră mandatul la data de 1 decembrie,  cu actualul lui consilier, Cornel Secianschi. Odată cu această schimbare începe şi procedura de reorganizare, iar restructurarea va avea loc la începutul anului viitor. Tot în şedinţa respectivă se va decide şi dacă Lucian Barniciu va lua locul pe care îl ocupă în momentul de faţă Cornel Secianschi.

Evaluarea departamentelor

De la data de 1 decembrie, la CET va intra în vigoare şi noua organigramă votată de factorii de decizie ai centralei, organigramă în care s-a aprobat reorganizarea societăţii. Se vorbeşte că se vor schimba şi şefii de departamente, iar cei noi puşi în funcţie vor demara imediat acţiunea de evaluare a activităţii compartimentelor pentru a vedea stadiul de funcţionare. 

Restructurare în ianuarie

Teoretic, aprobarea planului de restructurare ar fi trebuit să aibă loc în data de 20 octombrie, însă totul s-a amânat pentru această lună, deoarece  se doreşte terminarea studiului executat la CET de către specialiştii BERD. Însă, pentru că întreg studiul nu va fi finalizat până pe 25 noiembrie, restructurarea se va amâna pentru luna ianuarie. Din informaţiile primite se vor restructura peste 130 de posturi, însă dintre acestea 32 nu sunt ocupate. Membrii AGA declară că această reducere nu va avea impact social, deoarece pe majoritatea posturilor care se desfiinţează lucrează persoane care sunt în prag de pensionare şi că orice decizie se va lua va fi în favoarea cetăţenilor şi a centralei.   

CET Arad a mai funcţionat înainte de anii 80 doar cu o singură centrală, CET-ul cunoscând o dezvoltare abia după aceşti ani, când s-a înfiinţat obiectivul CET Lignit Arad.  În anul 2002, prin H.G. 105/2002, s-a decis desprinderea Sucursalei Electrocentrale Arad din cadrul S.C.Termoelectrica S.A. Bucureşti şi trecerea sub autoritatea Consiliului Municipal Arad, iar la data de 1 Septembrie 2004, prin Hotărârea CLM Arad, a avut loc fuziunea prin absorbţie CET-ARTERM, astfel încât CET Arad a preluat toată activitatea de producere, transport şi distribuţie de agent termic şi exploatarea punctelor termice şi a reţelelor secundare de agent termic din municipiul Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro