Stire

?ncep să funcţioneze semafoarele şi pe centru

18.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Preferate de către conducătorii auto sau nu, semafoarele încep să prindă viaţă şi culori.  Funcţionarea lor depinde de modul în care se desfăşoară lucrările BERD, deoarece ele se montează doar când un tronson este finalizat. Acţiunea de montare a început de mult în zone precum Cartierul Vlaicu şi centru, iar de curând au apărut primele dispozitive (senzori) sub formă rotundă.

Autorităţile susţin că după finalizarea tuturor lucrărilor circulaţia pe tronsonul Boul Roşu-Calea Aurel Vlaicu va fi una cât se poate de normală şi nu vor mai exista blocaje în trafic.  „Se lucrează intens la montarea corpurilor de semaforizare. Vrem ca la finalizarea lucrărilor tot sistemul să meargă perfect. De exemplu, pe Andrei Mureşan se fac probe şi în această săptămână se va da drumul, iar în zona Teatrului sunt câteva care funcţionează. Deocamdată nu aveam corelarea pe undă verde, însă ele funcţionează”, afirmă Răzvan Popa, director al Direcţiei Tehnice, Primăria Arad. 

De asemenea, în proiectul BERD a fost prevăzută şi achiziţia de dispozitive de teledetecţie aflate în strânsă legătură cu semafoarele, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad,  Corina Drăghici, rolul acestora va fi acela de a descongestiona traficul. Mai exact, dispozitivele de teledetecţie vor fi cele care vor schimba culoarea semafoarelor în verde sau roşu în funcţie de intensitatea traficului de pe străzi.

În timpul zilei, dispozitivul va decide să schimbe mai repede culoarea semaforului în verde, în condiţiile în care numărul maşinilor va fi mai mare pe una dintre străzile care dau în intersecţie. În plus, tramvaiele vor fi cele care vor dicta traficul din Arad, acestea urmând să beneficieze de undă verde în circulaţie (adică să prindă tot timpul culoarea verde). Acest sistem va fi funcţional doar la momentul la care investiţiile în sistemul de semaforizare şi lucrarea BERD vor fi finalizate. Până atunci, marile intersecţii sunt dirijate de către agenţii de circulaţie. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro