Stire

Colectare de electrocasnice uzate

19.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Zădărănenii vor putea în această săptămână să se debaraseze de aparatele electronice şi electrocasnice vechi. Iniţiativa aparţine Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

Denumirea oficială a programului este Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie. Evenimentul face parte din eforturile MMDD de colectare a acestor tipuri de deşeuri din România, dar şi de atingere a ţintelor de colectare pe cap de locuitor.

În acest sens, pentru stimularea procesului de colectare s-a considerat necesară organizarea unei campanii la nivel naţional de colectare a DEEE-urilor de la populaţie.

„La nivel local, campania de colectare a aparatelor eclectronice şi electrocasnice uzate aparţine Primăriei, împreună cu operatorul de salubrizare S.C. ALPIN RECY-  CLING SRL, care vor pune la dispoziţie utilajele şi dotările necesare colectării, transportului şi depozitării deşeurilor în vederea valorificării ulterioare la unităţile de reciclare”, precizează vicele din Zădăreni, Petre Şiclovan.

Până în prezent, aproximativ 200 de televizoare uzate au fost depozitate în curtea din spatele Căminului Cultural din Zădăreni, urmând ca până la sfârşitul săptămânii numărul aparatelor electronice vechi să crească.

 „Vrem periodic să organizăm astfel de colectări de electronice şi electrocasnice, astfel încât să putem veni în ajutorul oamenilor din localitate cu acest proces de debarasare”, a mai adăugat vicele din Zădăreni. „Totodată, în această săptămână vom încheia un contract de predare-primire a deşeurilor electrocasnice”.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro