Stire

Masacrul ecologic a ajuns să ?şi ?adune laurii?

19.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Masacrul ecologic a ajuns să îşi „adune laurii”. În cursul zilei de mâine are loc inaugurarea hipermarketului a cărui parcare a provocat tăierea copacilor de pe marginea Dumului Naţional 7.

Cu toate că s-au făcut numeroase sesizări din partea presei şi inspecţiilor instituţiilor de mediu, interesele băneşti şi-au spus cuvântul iar mastodontul comercial nu a ţinut cont de nici o regulă a mediului în care trăim cu toţii.

Recent am adus în atenţia cititorilor masacrul ecologic care s-a făcut pe DN 7, pentru construirea parcării noului hipermarket din Arad. După numeroase sesizări la Garda de Mediu, comisarul acestei instituţii ne-a declarat că, din punct de vedere al protecţiei mediului, proiectul de construcţie avea toate avizele necesare.

Din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului am aflat că deşi proiectul a primit acceptul de mediu, în fişa tehnică eliberată nu a fost precizată acţiunea de tăiere a arborilor de pe marginea drumului naţional. O astfel de acţiune necesită numeroase avize şi autorizaţii, pentru că tăierea arborilor de pe domeniul public, fără documente, poate fi considerată o infracţiune.

S-a demonstrat că nu a existat nici un fel de aprobare pentru „văduvirea” mediului de acei copaci, pentru că nici reprezentanţii Administraţiei Drumurilor Naţionale (în măsură să elibereze actul pentru tăierea copacilor de pe domeniul public în administraţia lor) nu au ştiut de acţiunea de „defrişare” a constructorilor parcării hipermarketului.

În prezent, cu sau fără aprobări din partea instituţiilor pentru mediu sau sesizări din partea presei, hipermarketul se deschide astăzi, aşteptându-şi invitaţii să-şi parcheze autoturismele pe spaţiul care a cauzat acest masacru ecologic! Vom reveni cu amănunte!

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro