Stire

Prefectul cere Primăriei să ?suspende? ?nt?lnirile cetăţeneşti ?n perioada campaniei

19.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Întâlnirile cetăţeneşti, organizate de Primărie în această perioadă, sunt, după părerea prefectului Gavril Popescu,  nepotrivite.

În cadrul unei conferinţe de presă, trimisul Guvernului în teritoriu a dorit să atragă atenţia Primăriei Arad să înceteze aceste acţiuni pe perioada campaniei, deoarece nu este normal ca acestea să se desfăşoare în şcoli şi cu participarea candidaţilor la electorale: „Se fac întâlniri cetăţeneşti, convocate de Primărie, în şcoli. Din păcate, din sesizările pe care dumneavosastră le faceţi în presă, trebuie să atrag atenţia Primăriei să înceteze cu asemenea întâlniri, pentru că, fiind campanie electorală, în şcoli nu pot să aibă loc întâlniri electorale. Dacă vor să facă întâlniri, să facă în alte părţi, dar nu în şcoală. S-a constatat că la aceste întâlniri participă numai o serie de candidaţi. Întâlnirile cetăţeneşti sunt legate de nemulţumirile oamenilor şi acolo încep să se facă promisiuni cu carul. Oamenii spun ce au nevoie şi ăştia promit cu carul. Să-i mai lăsăm pe oameni să mai şi respire şi întâlnirile acestea să le facem după 31 noiembrie. Mă refer la municipiu. Acolo vin o serie de candidaţi, nu pentru că vin numai unii, nu are voie să vină nimeni. Nici un candidat nu are voie să vină la asemenea întâlniri. Dacă vrea să facă întâlniri în şcoală, primăria trebuie să comunice că vrea să plătească sau cum să facă să plătească banii pentru căldură, dar nu probleme legate de campanie electorală.”

Tot în cadrul acestui subiect, prefectul a dat de înţeles că nici viceprimarul Ovidiu Marian nu ar avea ce să caute la întâlniri cetăţeneşti sau să se ocupe de campania proprie: „Domnul viceprimar (Ovidiu Marian n.n.) este în concediu fără plată, din câte ştiu eu, dacă participă la campania electorală, nu? La fel ca şi ceilalţi care sunt în campanie electorală...”

 

„De mai multă vreme avem întâlniri cetăţeneşti în perioada aceasta a anului”

Punctul de vedere al Primăriei, despre întâlnirile cetăţeneşti, este însă altul: „Aceste întâlniri, consultări cetăţeneşti sunt chiar nişte obligaţii legale ale oricărei administraţii locale. Noi le organizăm deja de câţiva ani, în general bianual. Propuneri şi sugestii au fost cuprinse înclusiv în strategia de dezvoltare a municipiului, care a fost adoptată de consiliul local. Întâlnirile sunt prevăzute în lista de acţiuni ale administraţiei, chiar de la începutul anului. Există chiar şi un buget pentru administrarea acestora. Întâlnirile se întâmplă în această perioadă pentru că în această perioadă se lucrează la bugetul pentru anul 2009. Şi se întâmplă în şcoli în primul rând pentru că acum nu se pot desfăşura în aer liber şi în al doilea rând pentru că, în general, şcolile sunt locaţii tradiţionale de întâlnire pentru o comunitate şi şcolile există în fiecare cartier. Şi se desfăşoară înclusiv în luna decembrie”, ne-a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro