Stire

Plasticul rezistent, antidotul furturilor

19.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Furtul capacelor de canal şi grătarelor de scurgere a devenit o problemă cu care se confruntă de ceva vreme Municipiul Arad şi nu numai. Doar zilele trecute au fost recuperate 14 capace. Cele mai multe dintre acestea sunt ale Companiei de Apă. 

Conducerea Companiei declară că s-au făcut nenumărate plângeri, însă de cele mai multe ori capacele nu se mai recuperează şi trebuie înlocuite. „Solu-ţia ar fi înlocuirea lor cu capace din plastic rezistent. La început capacele au fost din fontă. Pentru că au început să se fure le-am înlocuit cu oţel, dar tot degeaba. De curând am văzut ceva oferte din plastic rezistent. O să studiem acest tip şi dacă va fi o ofertă rentabilă le vom înlocui. Capace din beton putem pune doar în zonele verzi, pe carosabil nu sunt compatibile”, afirmă Gheorghe Bănăţean, director general Compania de Apă Arad. 

Municipiul Arad are peste 5.000 de guri de scurgeri şi încă câteva mii de capace de canal. Cele mai multe se fură de pe  străzile mărginaşe şi din locurile slab iluminate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro