Stire

Zeci de cerbi, găsiţi morţi la Chişineu-Criş şi Vărşand

21.11.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii au descoperit, într-o singură zi, peste zece cadavre de cerbi lopătari. Încă de ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei persoane la Vărşand, care se întorceau de la o partidă de vânătoare ilegală, având în portbagaj un... cerb lopătar mort.

Cei trei bărbaţi se aflau într-un autoturism Oltcit şi au fost opriţi de către poliţiştii de frontieră pe raza localităţii Vărşand, pentru un control obişnuit. Oamenii legii au rămas surprinşi când, în portabgajul Oltcit-ului, au găsit un cerb lopătar mort. De altfel, în interiorul maşinii, aceştia au descoperit, pe bancheta din spate, o armă de vânătoare marca „GM SUHL”, calibru 12 mm, şi cinci cartuşe cu alice de vânătoare cu capsa nepercutată.

Suprinşi de cele găsite, poliţiştii au luat legătura cu Serviciul Arme, explozivi şi substanţe toxice din cadrul IPJ Arad şi cu Ocolul Silvic din oraşul Chişineu-Criş, pentru a efectua cercetări în comun cu privire la cele găsite.

„În urma audierii celor trei persoane, numitul Raul S., în vârstă de 27 ani, a declarat că arma şi muniţia îi aparţin, iar femela de cerb lopătar a fost împuşcată din autovehicul, cu arma sa, găsită în maşină, în timp ce se deplasau pe digul de pe malul drept al râului Crişul Alb, între localităţile Pilu şi Vărşand”, a declarat comisar-şef de poliţie Ion Mareş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit tânărului un dosar penal pentru braconaj şi au ridicat arma şi vânatul în vederea confiscării.

Ieri noapte, poliţiştii din cadrul IPJ Arad au desfăşurat activităţi de control cu privire la braconaj. În prima fază, oamenii legii au descoperit trei cerbi lopătari morţi, într-un autoturism marca Audi, undeva lângă o stână din localitatea Chişineu-Criş. La interval de doar câteva ore, într-un Lexus de teren au fost descoperite urme de sânge şi frunze. Oamenii legii au găsit în scurt timp alţi opt cerbi omorâţi, în apropierea unei ferme agricole din Chişineu-Criş. Cadavrele erau ascunse sub frunze. În interiorul fermei, s-a descoperit un autoturism Toyota de teren, abandonat şi încuiat. Pentru că nu aveau mandat, poliţiştii nu au putut să verifice interiorul autoturismului, însă aveau suspiciuni că în portbagaj se află alte cadavre de cerbi, pentru că încă picura sânge.

Au fost identificaţi proprietarii fermei şi ai autoturismelor, iar acum oamenii legii îi audiază. Cercetările au rămas însă în plină desfăşurare, tocmai pentru a stabili întreaga activitate infracţională a suspecţilor.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro