Talent ce are nevoie de susţinere - Aspiraţii duse pe culmi cu sacrificii
24.11.2008 ⋅ 0 comentarii
Uneori suntem nevoiţi să ne reprimăm visele şi pasiunile fiindcă ne lovim de diverse obstacole iar speranţele îndeplinirii idealurilor par tot mai îndepărtate. Atunci când în calea talentului şi a dorinţelor intervin piedici, este necesar să fim înconjuraţi de persoane care cred în visele noastre, în ambiţie, dragoste şi curaj, persoane care să concure spre îndeplinirea aspiraţiilor. Cătălin este un tânăr talent care pe lângă dragostea şi abnegaţia părintească are nevoie de altruismul oamenilor pentru a-şi duce pe culmi visul.
Eforturi pentru realizarea viselor
Cătălin Cauca a fost atras de lumea dansului de mic şi dacă de cele mai multe ori părinţii sunt cei care îşi îndrumă copilul spre o pasiune, în acest caz el a fost cel care şi-a condus părinţii spre idealul său, cerând susţinere. Astfel, Cătălin a primit susţinere şi încurajări din partea părinţilor care i-au recunoscut dragostea către un sport atât de graţios şi de solicitant cum este dansul sportiv. Cu toate acestea, din dragoste şi mândrie faţă de visele micului Cătălin, părinţii „s-au avântat“ către o pasiune pe cât de frumoasă pe atât de scumpă de întreţinut, pasiune ce l-ar putea transforma pe micul talent într-un recunoscut şi prestigios dansator. Astfel, părinţii săi s-au implicat în construcţia viselor lui, fără să-l oprească dar şi fără să ştie cât costă un seminar de pregătire, antrenamente de grup sau particulare, ori o deplasare la un concurs, sau câtă muncă presupune performanţa în dansul sportiv. Cu toate că veniturile familiei sunt reduse iar orice decizie trebuie măsurată, pasiunea sa a fost întreţinută iar Cătălin a început să ia ore.
Talent şi ambiţie
Cătălin a început primele ore de dans sportiv în cadrul Palatului Copiilor Arad, iar profesoara, remarcând talentul lui a recomandat un club de dans sportiv din Timişoara afiliat Federaţiei Române de Dans Sportiv. În octombrie 2005, părinţii au luat hotărârea dificilă de a se deplasa de patru ori pe săptămână la antrenamente în Timişoara. Rezultatele obţinute de Cătălin în cei trei ani de când participă la concursuri naţionale şi internaţionale au dovedit părinţilor că au luat cea mai bună hotărâre şi că talentul merită susţinut cu cele mai grele sacrificii. Cu eforturi mari, cei doi părinţi s-au angrenat în realizarea viselor tânărului şi promiţătorului talent.
Primul concurs a fost la Belgrad, în septembrie 2006 iar Cătălin împreună cu partenera lui au ocupat locul VI. Din 2006 şi până acum au câştigat nu mai puţin de 13 premii naţionale şi 11 premii internaţionale în Ungaria, Serbia, Slovenia, Austria şi Germania. Fundaţia Pro Prietenia s-a implicat în mediatizarea cazului său, pentru susţinere din partea inimilor mari şi altruiste.
Au nevoie de susţinere pentru visul său
Conform celor spuse de mama lui Cătălin, cheltuielile constă în antrenament şi onorariu antrenorului de 800 lei pe lună, un seminar la antrenorul internaţional 70 Euro pe şedinţă, patru şedinţe înainte de fiecare concurs internaţional, înscrierile la concursurile internaţionale 45 Euro, iar cele naţionale, 12 Euro, deplasările internaţionale, cazarea şi masa de 100 de Euro pe zi.
În prezent fundaţia nu poate susţine cazul lui Cătălin decât intermediind orice fel de ajutor pe care doriţi să îl acordaţi. Visul lui Cătălin ar putea continua, cu puţin sprijin, oricât de mic! De asemenea, Florea Romeo Tarcea i-a sfătuit pe părinţi să îl ajute să participe la emisiunea „Dansez pentru tine!“, în cadrul căreia talentul şi dorinţele sale s-ar putea materializa.
Sursa: Glasul Aradului
Autor: Sandra Stoler ⋅