Stire

Carnea contaminat? cu dioxin? n-a ajuns la Arad

12.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Societãţile arãdene care comercializeazã carne de porc au fost luate cu asalt de cãtre inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia au primit ordin de la Autoritatea Naţionalã Sanitar-Veterinarã sã efectueze controale ample la societãţile de desfacere a produselor din carne de porc, pentru a depista dacã acestea au importat carne infestatã cu dioxinã.

Prefectul Gavril Popescu ne-a declarat cã i-au fost comunicate rezultatele verificãrilor efectuate şi, pânã acum, carnea contaminatã nu a fost descoperitã în nici una dintre societãţile arãdene. „Pânã acum nu s-a gãsit carne infectatã la nici o societate arãdeanã. Aradul nu are probleme din acest punct de vedere, cel puţin pânã acum nu s-a descoperit nimic. Controalele continuã...”, ne-a declarat prefectul. Şi poliţiştii de frontierã au fost puşi în gardã pentru a verifica toate transporturile cu carne care intrã în ţarã. „Pânã acum la frontierã s-a descoperit doar o maşinã a unei firme olandeze, care transporta ficat de porc şi nu avea acte de provenienţã şi nu i s-a permis sã intre în ţarã”, ne-a mai spus Popescu. Controalele au început dupã ce peste 3.500 de kilograme de carne de porc infestatã provenind din Irlanda a ajuns în România, din Belgia. Aceastã cantitate a fost depozitatã în Bucureşti, iar în prezent, din acest lot, în acest depozit nu mai existã niciun kilogram, toatã cantitatea fiind livratã la cinci firme din judeţele Ilfov, Buzãu şi Olt. Totuşi, conducerea Autoritãţii Naţionale Sanitar- Veterniare şi pentru Siguranţa Alimentelor a spus cã lanţul de distribuţie a cãrnii de porc din Irlanda ar putea depãşi cele trei judeţe. Astfel cã s-a decis începerea verificãrilor în toate judeţele ţãrii, aşteptându-se apoi rezultatele verificãrilor inspectorilor sanitarveterinari. Informaţia privind carnea infestatã a fost transmisã autoritãţilor române de cãtre Comisia Europeanã, care a invitat toate statele membre UE sã blocheze şi sã verifice toate produsele din carne de porc importate din Irlanda, dupã descoperirea unei contaminãri cu dioxinã în fermele irlandeze.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/