Stire

Alcool şi violenţă la ?nceput de an

05.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Mai mult ca niciodată, arădenii au uitat de simţul măsurii în noaptea dintre ani. Consumul excesiv de băuturi alcoolice a condus la o serie de manifestări violente care au necesitat intervenţia serviciilor de ambulanţă. Astfel, de la începutul anului până acum, s-au înregistrat peste 700 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. Pe primul loc s-au numărat cazurile de come alcoolice dar şi agresiunile cauzate de consumul necontrolat de alcool. Tot în această perioadă, din cauza frigului, două persoane au fost găsite decedate pe stradă.

În noaptea de Revelion, numai în intervalul cuprins între 00.00 şi 01.00, s-au înregistrat 13 solicitări de come alcoolice. Faptul cel mai îngrijorător îl constituie vârsta foarte fragedă în care sunt aduşi cei mai mulţi dintre pacienţi. Copii de 13-14 ani, atât băieţi cât şi fete, ajung în stare de inconştienţă la spital din cauza consumului necontrolat de alcool. Mai mult, cantitatea etilică depistată în sânge este atât de ridicată, încât foarte mulţi dintre ei de abia îşi mai revin. Foarte multe persoane în stare de ebrietate au fost găsite pe jos, în plină stradă şi în plin ger. Starea lor era de inconştienţă, ajungând la spital în comă. Temperaturile foarte scăzute au făcut de asemenea, ca numărul pacienţilor să crească semnificativ. Foarte multe persoane cu probleme cardiace au ajuns la spital în această perioadă. Totodată, s-au putut constata un număr record de accidente vasculare cerebrale, paralizii şi crize de astm.

Există totuşi şi unele lucruri pozitive. Numărul colicilor abdominale provocate de mâncatul excesiv a fost uşor redus comparativ cu alţi ani. De asemenea, nu s-a înregistrat nici un pacient cu răni provocate în urma folosirii petardelor. Pentru a putea face faţă solicitărilor, Serviciul de Ambulanţă a fost nevoit să dubleze numărul de echipaje în noaptea de Revelion şi să menţină un număr suplimentar de asistenţi şi cadre medicale în continuare. „Am avut de-a face cu 152 de internări atât adulţi cât şi copii. Printre acestea, s-au numărat un număr foarte mare de come alcoolice, urgenţe majore, accidente, agresiuni, afecţiuni respiratorii şi cazuri sociale“, ne informează dr. Monica Puticiu, şeful secţiei Unitate Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/