Stire

Viaţa unui t?năr, pusă ?n pericol chiar de către medici

07.01.2009 ⋅ 0 comentarii

O familie din Arad a fost la un pas de a-şi pierde unicul copil, după ce medicul care se afla de gardă i-a asigurat că viaţa acestuia nu este în pericol, în ciuda faptului că starea sa se înrăutăţea. Tânărul, Adrian Marius Nincu, de 19 ani, a ajuns la spital în urma unui accident rutier, petrecut pe podul din Micălaca, în seara zilei de 30 decembrie 2008.

Imediat după ce medicii de la Unitatea Primire Urgenţe (UPU) i-au acordat tânărului primul ajutor, pentru că era lovit la cap, acesta a fost trimis la Secţia Neurochirugie, unde a fost preluat de dr. Nicolae Manole. După primele investigaţii medicale, timp în care părinţii treceau prin momente greu de imaginat, doctorul i-a asigurat pe aceştia că starea tânărului este bună şi că se află în afara oricărui pericol. A precizat de altfel că RMN-ul de la Euromedic nu funcţionează, la fel şi cel de la Timişoara, din cauza unor defecţiuni, însă îl va lăsa pe tânăr acasă, până în data de 05 ianuarie 2009, şi abia atunci îl va chema pentru un RMN.
„Mama copilului, văzând că starea acestuia nu este bună, a refuzat să accepte propunerea doctorului şi s-a interesat de o altă posibilitate, contracost, de a-i face copilului RMN-ul. Vă daţi seama, ca oricare părinte, mai ales într-o asemenea situaţie. A găsit o clinică particulară în Oradea, unde a şi plecat împreună cu copilul şi cu tatăl acestuia. Ajunşi acolo, imediat după efectuarea RMN-ului, medicii l-au supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale pentru a-i înlătura cele două hematoame pe care Adrian le avea pe creier. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi stat cu băiatul în starea aceea până în data de 5 ianuarie, aşa cum a precizat dr. Manole?”, a declarat Cosmina P., verişoara lui Adrian.
Deşi starea tânărului a fost stabilă şi şi-a revenit imediat după operaţie, ieri a fost nevoie de o altă intervenţie chirurgicală, pentru că, se pare că s-au format alte hematoame.
Am încercat să stăm de vorbă cu doctorul Nicolae Manole, medic neurochirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, însă acesta ne-a repezit scurt, afirmând că: „Apăr interesele pacientului”. Deşi ne-am exprimat clar şi i-am explicat că tocmai pacientul şi familia sa sunt cei care se plâng şi reclamă anumite greşeli ale dânsului, greşeli care i-ar fi pus pacientului viaţa în pericol, medical a refuzat să dea orice fel de explicaţie despre modul în care a fost tratat Adrian.
Ne-am adresat apoi medicului Bogdan Totolici, şeful Secţiei Chirurgie, care a declarat: „Noi am încercat să îl ţinem pe pacient sub strictă supraveghere medicală până când ar fi fost funcţionabil unul dintre aparate, după care l-am fi supus la RMN de urgenţă. Mai mult nu pot să mă exprim, pentru că nu sunt medic neurochirurg”.
În cele din urmă, pentru a primi un răspuns, ne-am adresat chiar managerului general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Mirandolina Prişcă. „Personal nu cunosc acest caz. O să fac cercetări şi o să stau de vorbă cu domnul doctor Manole, pentru a afla despre ce este vorba. În cazul în care pacientul şi părinţii acestuia sunt nemulţumiţi şi consideră că s-a produs o greşeală medicală care i-ar fi putut fi fatală tânărului, sunt rugaţi să depună o plângere la secretariatul spitalului şi, totodată, la Colegiul Medicilor. Imediat vom demara o anchetă, la finalul căreia vom lua măsurile care sunt prevăzute de lege”, a declarat dr. Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca_Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/