Stire

Arădenii vor putea să deguste ?n continuare br?nza pe care o cumpără!

25.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Micii comercianţi sunt încântaţi de faptul că se va reveni la vechiul sistem şi se va renunţa la legea prin care li se impunea să-şi ambaleze marfa. La fel de încântaţi sunt şi cumpărătorii care preferă să guste brânza înainte să o cumpere şi care de multe ori doresc să achiziţioneze produsul în cantităţi mai mici. 

Astfel, pentru că oamenii nu sunt de acord cu acestă hotărâre urmează să se renunţe la ideea de a ambala brânza, urda şi caşul de pe piaţă. Rămâne însă de văzut când şi dacă legea va fi anulată.
Ieri în halele pieţelor arădene prea puţini producători şi-au expus marfa, spre dezamăgirea oamenilor care au venit la cumpărături. Mulţi dintre comercianţi au ales să nu-şi mai etaleze marfa ca de obicei, până când nu se va stabili cu exactitate condiţiile în care îşi vor putea desfăşura activitatea.
În cazul în care brânza va trebui înfoliată şi etichetată, mulţi ţărani vor trebui să renunţe la acestă afacere, care oricum nu este aşa bănoasă. Pe lângă faptul că vânzătorii au redus destul de mult din preţ în acestă perioadă, plătesc destul de mult şi pe închiriatul mesei, iar ambalatul mărfii i-ar fi costat mult prea mult. Totodată acest lucru i-ar determina pe comercianţi să-şi scumpească produsele, ceea ce ar îndepărta şi clienţii.
„Normal că nu ne convine să fim obligaţi să ambalăm brânza şi în acelaşi timp nici clienţilor noştri nu le convine acest lucru, pentru că ei s-au obişnuit să guste brânza şi să cumpere ce le place mai mult. Deocamdată, eu am înţeles că legea nu a fost publicată în Monitorul Oficial şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla”, spune Maria, comerciant.
„Ar fi bine dacă s-ar renunţa la acestă hotărâre pentru că nu avantajează pe nimeni şi este foarte costisitoare, iar noi, ţăranii, nu ne permitem să plătim atâtea taxe. Dacă va trebui să ne ambalăm produsele, probabil că ne vom vinde animalele şi ne vom reprofila. Acum am mai şi scăzut preţul brânzei, la 12 lei kg, iar laptele la 5 lei doi litri”, spune Maria Şuteu, comerciant.
„E o idee foarte bună să se renunţe la ambalarea produselor lactate pentru că e şi în avantajul clienţilor, pentru că ştim ce cumpărăm: am posibilitatea să degust brânza şi ştiu sigur dacă merită să o cumpăr sau nu. Nu să ajung cu ea acasă, să o desfac şi să constat că nu e pe gustul meu. Eu sunt de acord cu acest lucru!”, spune Elena, cumpărător.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/