Stire

S-a găsit un girant pentru UTA, dar totul se decide luni

02.03.2009 ⋅ 0 comentarii

UTA a trăit pe muchie de cuţit în ultima săptămână, dar ziua de luni se anunţă extrem de tensionată pentru Bătrâna Doamnă, care practic va afla dacă va avea şansa să lupte pentru evitarea retrogradării sau va ajunge direct în Liga III.
 
Practic, dacă oficialii clubului arădean reuşesc să obţină un împrumut, prin care să scoată UTA din litigiile financiare în care se află, totul va fi în regulă. Sunt şanse, din informaţiile pe care le deţinem, dar şi în baza declaraţiilor oficialilor, ca luni dimineaţă să se obţină o garanţie legată de datoria către Steaua, precum şi câteva zeci de mii de euro, bani necesari pentru litigiile mai mici, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla, motiv pentru care emoţiile sunt uriaşe.
După o zi de vineri groaznică, de-a lungul căreia Gigi Becali nu a dorit să amâne datoria în valoare de 238.000 de euro fără o garanţie bancară, oficialii utişti, sprijiniţi de autorităţile locale, au intrat în alertă. Şi prin intermediul lui Gheorghe Falcă, edil care a reapărut în ecuaţia UTA într-un moment critic, după o perioadă în care s-a mulţumit cu calitatea de spectator nepăsător, oficialii utişti au trecut prin câteva discuţii şi întâlniri, scopul fiind ori de-a obţine circa 300.000 de euro, ori de-a face rost de celebra deja garanţie bancară. Se pare că s-a găsit o persoană care să garanteze în numele UTA-ei pentru datoria către Steaua, care va trebui plătită până în data de 30 mai. Nu se cunoaşte identitatea ei, dar acum contează mai puţin cine e dispus să rişte 250.000 de euro pentru Bătrâna Doamnă. Important e să o facă. "Sunt şanse mari să rezolvăm litigiul cu Steaua, dar şi pe celelalte care ne blochează. A apărut cineva dispus să ne ajute, să ne ofere un împrumut. Luni dimineaţă se vor clarifica lucrurile, pentru că mai există o condiţie, pentru înlăturarea căreia se lucrează intens. Trebuie să recunosc că ne-au ajutat autorităţile", a declarat Nicu Chiş, preşedintele Comitetului Director al FCM UTA.

Amical Ineu - UTA, luni de la ora 16
Luni, de la ora 16, stadionul "Central" din Ineu va găzdui un prim meci amical pe care noua echipă a UTA-ei îl va susţine la nici o săptămână după ce-a fost pusă la punct. Utiştii vor întâlni formaţia antrenată de Adi Abrudean, CS Ineu, care a stat în prima rundă a returului din Liga III. Sâmbătă, sub comanda antrenorilor Gabor Biro, Dan Stupar şi Mihai Petcuţ, UTA a efectuat un antrenament, iar duminică a avut liber. Programul se va relua azi.

Utiştii au fost sâmbătă la stadion
Sâmbătă, în jurul orei 11, în faţa stadionului UTA s-au adunat circa 80 de suporteri. A fost un moment sentimental, o dovadă a ataşamentului faţă de culori, deoarece se ştia că meciul cu Târgu Mureş a fost anulat din cauza litigiilor financiare. La faţa locului au apărut poliţişti, jandarmi şi trupe speciale, moment în care grupul s-a mutat în stadion, pentru a nu provoca autorităţilor ocazia unor intervenţii în forţă. S-a discutat doar, iar la intervenţia oficialilor utişti, jandarmii au fost scoşi în afara stadionului, mai ales că prezenţa lor acolo a fost inutilă.

Chirilă e amuzant, vrea peste 150.000 de euro
Ionuţ Chirilă a anunţat UTA, în scris, că angajamentul său a devenit nul, ca urmare a faptului că nu i s-au achitat două salarii. El solicită plata acestora, precum şi suma de 150.000 de euro, care reprezintă clauza de reziliere a contractului. Despre faptul că de-o lună lipseşte nemotivat de la locul de muncă, Chirilă n-a pomenit nimic, dar a avut grijă să sublinieze că neplata salariilor i-au provocat grave prejudicii morale şi materiale. Trecând peste grotescul situaţiei, Chirilă ar trebui plătit cu o singură condiţie: să vină la Arad, singur, după bani.

Lotul UTA-ei
UTA şi-a completat lotul la sfârşitul săptămânii. Astfel, dacă oficialii clubului vor reuşi luni să deblocheze situaţia, tehnicienii îi vor avea la dispoziţie pentru meciul cu U. Cluj pe: Mârne, Bordea, Leric, Bodea (junior) (portari); Olariu, Mutulescu, Tau (junior), Pascariu, Draia (junior), Bâcnean, Văsaie (fundaşi); Nădăban, D. Mitu, Anania, Rada (junior), Drida, Boldor (junior), Militaru, Georgiu, Răduţ, R. Fritea, Budur (junior) (mijlocaşi); Solomon, V. Ghindaru, Goldiş (junior), Leucuţa, Negru, Gavrilă (atacanţi). De asemenea, dacă situaţia se rezolvă, şi Daniel Chiriţă va face parte din lot. 

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro