Ne?nțelegeri ?ntre două familii, pe strada Bălcescu
05.03.2009
⋅ 0 comentarii
O familie care locuiește pe strada Nicolae Bălcescu, deasupra Restaurantului Transilvania, spune că se confruntă cu o serie de neplăceri cauzate de vecini, care au în același imobil un apartament și un restaurant.
Dorina Gârda spune că plătește facturi la apă foarte mari deoarece familia Don – proprietara restaurantului Transilvania - și-a achiziționat un apartament în aceeași clădire, la etajul II, iar țeava de apă care duce la apartamentul acestora este fisurată și se înregistrează pierderi. "Plătim facturi și de 200 de lei noi iar noi, nu consumăm așa de multă apă. La noi se plătește apa la comun, iar cei doi vecini care sunt legați la aceeași rețea nu consumă mai mult de un metru cub fiecare. Ei își plătesc acel metru cub consumat iar noi trebuie să plătim restul. Vă dați seama că este foarte mult de plată iar salariul meu nu este așa de mare", ne explică Dorina Gârda.
Aceasta nu este singura nemulțumire a membrilor familiei – aceștia spun că de la sistemul de canalizare al restaurantului, miroase foarte urât în curte, iar noaptea sunt deranjați de aparatele de aer condiționat amplasate la casa scării dar și de zgomotul din restaurant. "Nu putem dormi noaptea, auzim cum sunt bătute șnițelele la ei la bucătărie. Aparatele de aer condiționat se aud tot timpul – ori e vară ori e iarnă. Avem și noi dreptul să ne odihnim măcar noaptea. Așa ceva nu se mai poate", ne spune fiica proprietarei.
"Am încercat să vorbim cu Corina, proprietara localului, dar ne vorbește urât și nu vrea să ne asculte. Nici nu ne ia în seamă. În ceea ce privește apa spune ca ea își face instalație proprie și nu consumă apă de la noi. Într-adevăr își face altă rețea dar ea ar trebui să o anuleze pe cea veche, nu să o lase pe capul nostru să plătim noi. Deoarece țeava este spartă, apa continuă să se consume și vine la noi pe factură", spune Dorina.
Această clădire este printre puținele de pe strada Bălcescu care nu are interfon. De multe ori, boschetarii și câinii vagabonzi își fac noaptea culcuș pe scări, lângă tomberoanele de gunoi. Dorina Gârda, ne spune că, de nenumărate ori, s-a speriat dimineața când mergea la serviciu de tot felul de persoane care dormeau acolo sau căutau prin tomberoane. "Doar clădirea noastră nu are interfon. Nu vor să vină să ne instaleze. Este curios de ce. Iar jos sunt o grămadă de tomberoane unde aruncă tot felul de oase și reziduri de la bucătăria de la restaurant. Nouă ne este frică să mai circulăm noaptea pe aici din cauza boschetarilor", spune femeia.
Proprietara restaurantului spune că ea nici nu are apă în apartament
Corina Don, proprietara restaurantului și a unui apartament din aceeași clădire, la etajul II, ne-a explicat că lucrurile nu stau chiar așa. Ea ne-a spus că apartamentul ei se află în renovare, iar persoana care se ocupă de el va efectua și rețeaua de apă proprie. "Nu este vina noastră că ei au facturi mari de plată. Noi încă nu avem apă în apartament. În ceea ce privește țeava de apă am adus un instalator care s-a uitat să vadă dacă este vorba despre o fisură, dacă într-adevăr este spartă. După ce s-a uitat și a verificat țeava, chiar de la etajul I instalatorul și-a dat seama că țeava este oprită acolo, fără să mai vină apă pe ea, pentru că proprietarul de la I și-a instalat propria rețea și a oprit-o pe cealaltă", spune Corina Don.
Instalatorul ne-a spus că dacă ar fi spartă țeava și ar curge metri cubi de apă pe acolo, apa ar trebui să se vadă iar tencuiala să crape și să cadă, părerea lui fiind că nu este spartă, mai ales că de la etajul I este anulată.
Am întrebat-o pe Corina Don și despre celelalte probleme pe care spun locuitorii de la etajul II că le au din cauza restaurantului. "Nu cred că se aude gălăgie de la noi de la restaurant. Ei stau la etajul doi și nu au cum să audă. Într-adevăr, se aud mașinile care circulă cu viteză, dar asta nu mai ține de noi. Vara probabil că este mai mult zgomot când mai iese lumea pe terasă dar acum nu stă nimeni acolo. Cât despre tomberoane – alea de ani de zile au stat tot acolo iar gunoiul este ridicat zilnic. Îmi pare rău că nu putem ajunge la un consens".
Sursa:
Observator.info